TOKAT'ta İl Özel İdaresi tarafından 160 bin TL'ye satın alınan ve Almus Baraj Gölü'nde kullanılacak olan 10 ton ağırlığındaki 'Fatih Kaptan' adlı tekne, TIR üstünde şehir merkezinden geçirilirken büyük merak uyandırdı.
Almus İlçesi'nde bulunan baraj gölünde, gezinti yapılması için Valilik kararıyla tekne alınmasına karar verildi. Bunun üzerine yapılan araştırmalar sonrası Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde özel bir firmaya ait satılık 80 kişilik tekne belirlendi. Ardından İl Özel İdaresi tarafından 10 ton ağırlığındaki tekne 160 bin TL'ye satın alındı. Tekne TIR'a yüklenerek geçen çarşamba günü yola çıkarıldı. 4 gün sonra kente gelen TIR, Tokat- Sivas karayolu girişinde Almus Kaymakamı Fatih Çelikkaya ve Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan tarafından karşılandı. Teknenin kenar taraflarına 'Haydi tekne turuna, haydi Almus'a' pankartı asıldı. Daha sonra TIR'ın şehir içinden geçecek olması nedeniyle polisten yardım istendi.
Polis ekiplerine haber verilmesinin ardından teknenin yüklü olduğu TIR, Almus'a gitmek için şehir içine doğru hareket etti. Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi önünden Behzat Bulvarı'na ilerleyen TIR, burada yol kenarında park halinde bulunan araçlardan dolayı bir süre bekletildi. Polis ekipleri park halindeki araçların sahiplerini bularak bulundukları yerden kaldırılmasını sağladı. Tek yönlü yolda bulunan bazı virajlarda zor anlar yaşayan TIR üzerindeki tekneyi görenler ise cep telefonları ile fotoğraf çekerken, bazıları ise dikkatlice izledi. 5 kilometrelik yolu 1 saate geçebilen TIR, Devlet Hastanesi arkasından Almus'a doğru hareket etti.
'ALMUS'UN İLK TEKNESİ'
Almus'un turizm açısından önemli bir nokta olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, "Valimiz Cevdet Can'ın destekleriyle 19 metre uzunluğunda, 5.06 metre genişliğinde, yaklaşık 80 kapasiteli bir tekneyi internet aracılığıyla ve duyuru yaparak Ayvalık'tan 15 gün içerisinde satın alındı. Bir yıl olmuş bunun yapımına başlayalı, ancak denize indirilmeden özel firma tarafından satışa çıkarılmıştır. Sayın Valimizin destekleriyle Almus turizmine hediye edilmiştir. Bu Almus'un ilk teknesi" dedi. Tekne'nin bugün baraja indirileceği ve yarından itibaren hizmet vereceği öğrenildi.

FOTOĞRAFLI