Öğrenim hayatları boyunca İhlas Vakfı yurtlarında kalarak okudukları eğitim kurumlarından mezun olan öğrencilerin kurduğu İhlas Vakfı Mezunları Derneği (İVMEDER) mensupları, İstanbul’da bir araya geldi.
İhlas Vakfı’nın İstanbul Bahçelievler’deki merkezinde bir araya gelen mezunlara ayrıca yurtlarda yöneticilik yapan idareciler ve eğitim müşavirleri de katıldı. Birlikte yenilen akşam yemeğinin ardından vakfın toplantı salonunda İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Avukat Mehmet Okyay, dernek mensuplarına bir konuşma yaptı. Böyle organizasyonlar vesilesiyle mezunlarla bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Okyay, “Merhum Enver Ören ağabeyimiz her zaman bizlere eski mezunlarımızla gönül bağınızı kopartmayınız derdi. Biz de onun tavsiyelerine uyarak bugün burada bir aradayız” dedi.
İVMEDER’in kuruluş amacı ve hedefleri hakkında konuşan Okyay, yurtlardan çeşitli zamanlarda mezun olarak iş hayatına atılmış olan mezunlarla tekrar aynı çatı altında olmanın keyfini yaşadıklarını ifade etti. Mezunlarla zaman zaman bir araya geleceklerinin vurgusunu yapan Okyay, daha geniş katılımlı bir organizasyon yapmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.
İhlas Vakfı Mezunları Derneği Başkanı Abdullah Arvas da, yaptığı açıklamada İVMEDER’in misyon ve vizyonundan bahsetti. Arvas, öncelikle İstanbul daha sonra da Türkiye ve diğer ülkelerdeki mezunların tümüne ulaşarak vakfın kurucusu merhum Enver Ören ağabeyin verdiği hedefler ve vasiyetleri çerçevesinde çalışacaklarını söyledi.