Sanatçı Dilek Şimşek, İbrahim Erkal parçalarından oluşan yeni bir albüm çıkaracak. İkinci albümünde İbrahim Erkal şarkılarını seslendirecek olan sanatçı Dilek Şimşek, çıkaracağı yeni albümün stüdyo çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.
Fantezi müziğin ünlü sesi İbrahim Erkal, Dilek Şimşek’in tenore yakın bir sesi olduğunu ve bu sese ülkemizde az sayıda sanatçının sahip olduğunu belirtti. İbrahim Erkal’in hit olmuş unutulmaz parçalarını farklı ve güçlü sesiyle Dilek Şimşek yeniden yorumlayacak.
İkinci albümünde tamamı İbrahim Erkal parçalarından oluşan yeni albüm hazırlıklarını, İbrahim Erkal’in kendi stüdyosu olan Fide Stüdyosunda sürdüren Dilek Şimşek, “Bu proje hayatımın en önemli projesi” diyerek, çok heyecanlı olduğunu belirtti.
ERKAL, DİLEK BENİM OKUDUĞUM SES TONUYLA ŞARKIYI OKUYABİLİYOR, ENTRESAN!
Dilek Şimşek için “Farklı bir yorum, farklı bir ses” diyen Erkal, “Tenore yakın bir kadın sesi meyanı (Şarkıların makam geçişlerinin yapıldığı ve melodik hareketin nakarata bağlandığı bölüm) olan erkek tonundaki tenore yakın bir kadın sesi. Belkıs Abla’da vardır bu, Ebru Gündeş’de vardır. Benim okuduğum ses tonuyla şarkıyı okuyabiliyor, entresan!.. Onu bir de kendi tonundan dinlediğin zaman daha da değişik olacak. Farklı bir yorum, farklı bir ses. Hemşerim olduğu için de ayrıca bir gurur duyuyorum. Şarkılarımın hemşerim tarafından seslendirilmesi, favori şarkılara onun hayat vermesi daha bir hoş olacak. Bir de aile olarak babası, annesi hemşerim olduğu için kendisi şarkılarla büyüdüğü için şarkılar da kendisinin kardeşi, kardeşlerini seslendiriyor. Onun için daha bir değerli, daha anlamlı olacak” dedi.
DİLEK ŞİMŞEK, “BU PROJE HAYATIMIN EN ÖNEMLİ PROJESİ
Şimşek, “Yıllardır böyle bir albümüm olsun diye emek verdim, çekirdekten yetiştim öyle söyleyeyim. İbrahim Abi’nin şarkılarıyla büyüdük. Hakikaten bu şarkıları okumak benim için bir onur. Ben hep İbrahim Erkal’ın şarkılarını sahnede okumayı hayal ettim. Allah bana böyle bir şeyi nasip etti. İnanılmaz derecede heyecanlıyım, bu benim ikinci albümüm olacak,ilk albümümde bu kadar heyecanlanmamıştım.Şimdi her gün bu şarkılarla kalkıyorum. Arabamda dinliyorum,telefonumda dinliyorum,sahnede söylüyorum, yatıyorum İbrahim Abi kalkıyorum İbrahim Abi’nin şarkıları bu proje hayatımın en önemli projesi. Sorumluluğu daha fazla var,belki o yüzden bu kadar tezcanlıyım, bu kadar her şeye dikkat ediyorum ki ilk albümümde bile şarkılarımı dinlerken mesela stüdyo aşamasında çok fazla gidip gelmedim. Sadece o kayıtların üzerine gidip okudum ama şimdi bu albümde her karede ben olmalıyım çünkü dediğiniz gibi sorumluluk çok ağır, İbrahim Abi’yi temsil edeceğim, böyle bir üstadın sorumluluğunu taşıyacağım, bu ayrı bir şeref. Her kula nasip olmaz şanslıyım. Allah’ın izniyle güzel olacak” dedi.