ARTVİN (AA) - Yapımı tamamlanınca 270 metre yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek barajının suları altında kalacak Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yerinde iş makineleri ile çalışmalar başladı

Vali Cirit, beraberindeki İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, İl  Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, DSİ 26. Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan,  Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı ve bazı daire amirleri ile birlikte Kaymakamlığı ziyaret ederek Kaymakam Ömer Dereci'den  ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.

Cirit, daha sonra yeni ilçe merkezinin kurulacağı bölgede incelemelerde bulundu.

Söz konusu alanda kurban kesilerek yeni yerleşim yerine ilk kazma vuruldu, iş makineleri alanda çalışmaya başladı. Vali Cirit, iş makisine binerek bir süre operatörlük yaptı.

Cirit, burada yaptığı konuşmada, "Yusufeli tarihi boyunca da birkaç kez yer değiştiren ilçelerimizden bir tanesi. Yeniden yola çıkan bir Yusufeli gördük. Dağların arasında yeni Yusufeli’ni oluşturmak için ilk çalışma bügün başlamış oldu. Bu kolay bir süreç değil ve Yusufeli Barajı hızla ilerliyor. Barajın hız limitine uygun olarak da çeşitli  kamu kurum ve kuruluşlarının  ve bizlerin aynı orantıda hızla yeni Yusufeli’nin oluşturulması ile ilgili bir çabayı sergilememiz gerekiyor" dedi.

Bölgenin altyapı projeleri ile ilgili iş ve işlemlerin TOKİ tarafından yürütüldüğüne işaret eden Cirit, "TOKİ bu ay sonu itibari ile bizim ilgili kurumumuz olan Orman Bakanlığımıza projelerini teslim edecek, doğal olarak da Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz burada ihale sürecini başlatacak.  Sadece bu DSİ ve TOKİ kanadı. Bir de bunun Karayolları kanadı var . Karayolları Genel Müdürlüğümüz de bu yönde çeşitli çalışmalarını yürütüyorlar. Onlar da belli aşamaya geldiler. Bugün burada ilk günün açılışını yapıyoruz. Daha sonra resmi temel atma töreni tabi ki yapacağız. Hem burada mühendis arkadaşlarla  hem de iş makinesi üzerinde operatör arkadaşlar ile bizimle birlikte gelen kamu kurum  ve kuruluşlarındaki arkadaşlarımla ve Yusufelilerle birlikte sadece bugünün startını vermiş oluyoruz. İhale süreci ile birlikte resmi törenimizi yapacağız ve hükümetimizin ilgili bakanları da burada olacaklar" diye konuştu.

Yapımı devam eden Yusufeli Barajı ile Artvin barajları inşaatlarını da inceleyen Vali Cirit, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.