Tüketiciyi Koruma Derneği Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, Anneler Günü dolayısı ile alışveriş yapacak tüketicileri çeşitli konularda uyardı.
Özalp, kredi kartı kullanımı gerektiren bu tür alışverişlerde tüketicilerin güvenilir siteleri tercih etmeleri gerektiğini belirtti. Bu tür alışverişlerde kredi kartlarının güvenliği için ortak kullanıma açık bilgisayarların tercih edilmemesi gerektiğine vurgu yapan Sülahi Özalp, "Özellikle aldıkları ürünün iade koşullarını çok öğrenilmesi gereklidir” dedi.
Alışverişlerini geleneksel yolla yapmak isteyen tüketicilerin iyi bir piyasa araştırması yapmalarını isteyen Özalp şunları söyledi:
“İster sanal ortamdan, ister geleneksel yoldan alışveriş yapacak tüketicilerimiz aldıkları ürünlerin garanti ve iade koşullarını iyi bilmelidirler. İhtiyaca yönelik ve işe yarayacak hediyeler tercih edilmelidir. Aslında annelerimizin ihtiyacı onların yanında olabilmek, arayıp bir hal hatır sormaktır. Uzak yollardaki evlatlarını düşünen annelerimizi hiç olmazsa aramak onlara verebileceğimiz en güzel hediyedir. Huzur ve yaşlı bakım evlerinde kalan annelerimiz başta olmak üzere tüm annelerimizin ve anne adaylarının anneler gününü kutlarım.”