Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Kars ziyareti öncesinde cadde ve sokaklar Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla donatıldı.
Azerbaycan tarafından yaptırılan Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile TANAP Projesi’nin temel atma törenleri Kars’ta yapılacak. Törenlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Başbakan yardımcıları ve çok sayıda bakanın katılması bekleniyor.
İki ülke Cumhurbaşkanlarının Kars ziyareti öncesinde ise İsmail Aytemiz Bulvarı, Çevre Yolu ve Gaffar Okkan Bulvarı Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla donatılıyor.
Cumhurbaşkanlarının ziyaretleriyle ilgili açıklama yapan Kars Valisi Günay Özdemir, “Evet 17 Mart 2015 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız, Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve başka devlet yetkilileri olarak, bakanlar olarak Kars’ta bir programları var. Öncelikle Azerbaycan eski Cumhurbaşkanımızın isminin verildiği Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi’nin açılışı yapılacak” dedi.
Özdemir, “Tabii asıl önemli olan enerji koridoru anlamında Kars’tan geçen bu TANAP projesi Hazar’daki enerjinin Avrupa’ya aktarılması güzergahında bulunan Karsımızın önemli bir noktada olmasından dolayı, temel atma töreninde Kars’ta yapılıyor olması önemli bir adım bizim için proje anlamında da onun için bu projenin temel atma töreninde Kars’ta yapılıyor olması, Cumhurbaşkanları tarafından Kars’ın tercih edilmesi ve bizim ev sahipliği yapmamız gerçekten önemli. Onun için ben bütün halkımızın bu konuda duyarlı olması ve halkımızın da davetli olduğunu ilan etmek istiyorum” diye konuştu.