Tavşanlılı yazar Ahmet Öztürk dördüncü kitabı olan “Nereye Oğul” isimli eserini piyasaya sürdü.
Tüm gelirinin Tavşanlı’ya bağlı Yörgüç’te yapımı devam eden cami inşaatı için bağışlanacağını kaydeden Öztürk, kitabını İHA’ya anlattı.
Bir tarih kitabı olmasından ziyade hikayeler ve anıları içerisinde barından kitap Tavşanlı’da Kurtuluş Savaşının hüzün dolu hikayelerini anlatıyor. 2 bin adet basılan kitabın geliri ise Yörgüç Köyü’nde yapımı devam eden Cami’nin inşaatında harcanacak. Yazar Ahmet Öztürk, Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı nedeniyle Mart ayını bekledikleri kitabın araştırmalarının 5 yıl sürdüğünü söyleyerek şunları kaydetti: “ Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı nedeniyle birçok kitap yayınlandı. Bizde yaklaşık 5 yıl önce başladığımız bir çalışma olan “Nereye Oğul” isimli kitabımızda Tavşanlı ve yöresinde Yemen’den Kafkas cephesine kadar Kurtuluş Savaşı dönemlerinde yaşanan anıları derleyerek bu eseri oluşturduk. Şuan Tavşanlı’da satılan kitabın geliri Yörgüç Köyünde yeni yapılmakta olan camimiz için kullanılacak. Kitabın yayınlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 2 bin adet basarak okullarımıza fabrikalarımıza ve kırtasiyelere dağıttığımız eserin ilgi göreceğine inanıyorum. Kitapta 100 yıl içerisinde yaşanmış acılarımız var. Dedelerimizin sıkıntılarını bu kitapta görebileceğiz.”
Bu arada Ahmet Öztürk, çalışmalarının süreceğini söyleyerek hikaye tarzında bir kitap daha hazırladığını yakın zamanda bu eserinin de kırtasiyelerde satılmaya başlanacağını ifade etti.(İÖ-EFE)