Merzifon Kaymakamı M. Fatih Geyim, maddi koşullar ve çocuk gürültüsü nedeniyle kirada kalacak ev bulamamaktan dert yanıp bir odası rutubetli tek katlı eve sığınan bir çocuk ve üçüz sahibi 4 çocuklu Necati-Döndü Coşkun çiftine yardım etmek içinde girişimde bulunacaklarını açıkladı.
Coşkun ailesine ev bulmaları içinde yardımcı olacaklarını belirten Kaymakam Geyim, “Merzifon’da ikamet eden Coşkun ailesini üçüz çocukları doğduğunda ben bizzat ziyaret etmiştim. Çocuklarından dolayı sürekli yardım ettiğimiz bir aile. Aileye bir yıl içerisinde 3 bin 400 lira Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız (SYDV) tarafından yardım yapıldı. Ayrıca Sosyal Hizmet Müdürlüğümüzde 750 lira yardımda bulundu. Bundan sonra da yardım etmeye devam edeceğiz. Aileye kiralık ev bulması içinde yardımcı olmaya çalışırız” dedi.
Baba Necati Coşkun’un çalışmasını da takdir ettiğini anlatan Geyim, "Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza evde yapıyoruz. Sosyal güvencesi varsa hane halkının gelir tespitine bakıyoruz. Gelir tespiti düşükse yine yardım ediyoruz. SYDV olarak 50 vatandaşımıza ev yaptık. Arsa gösterildiğinde maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza, engelli vatandaşlarımıza, yaşlı, dul kadınlarımıza sürekli yarım içerisindeyiz. Bize yer gösterilirse hayırseverlerin desteği ile evde yapılabilir. Bu ailemize geçmişte olduğu gibi yardım eli uzatmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.