İstanbul, 2 Nisan () - Mercedes-Benz Türk, Kamil Koç’a 40 adet Setra ComfortClass S 516 HD/2 satışı gerçekleştirdi.

Kamil Koç, 35 milyon lira değerindeki bu büyük yatırım ile 2015 yılında yüzde 25 filo büyütme hedefi için büyük bir adım attı.

Kamil Koç araç parkındaki Setra otobüs sayısını bu alım ile 120 adede çıkardı. Mercedes-Benz Türk Bayii Koluman İstanbul aracılığıyla 40 adet Setra ComfortClass S 516 HD/2 alan Kamil Koç, bu 35 milyon lira değerindeki yatırım ile filosundaki toplam Setra marka otobüs sayısını 120 adede çıkardı.

Çırağan Sarayı’nda düzenlenen teslimat töreninde konuşan Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün,  "Mercedes-Benz Türk toplamda 885 milyon euroyu aşan yatırım hacmiyle bugün Türkiye’nin en büyük yabancı sermaye yatırımlarından biridir. 2014 yılında 3.686 adetlik rekor satış ile otobüs pazarındaki 47 yıllık liderliğimizi devam ettirdik. Müşteri talep ve beklentileri doğrultusunda ürünlerimizi geliştirmeye yönelik yaptığımız yatırımların dışında üretim tesislerine olan yatırımlarımızı da sürdürdük" dedi.

Kamil Koç Genel Müdürü Kemal Erdoğan ise Türkiye'de ki karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün her yıl yaklaşık yüzde 4 oranında büyüdüğünü ifade ederek, "Kamil Koç’un yıllık büyüme ortalaması yaklaşık yüzde 20’dir. Bu anlamda Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir büyüme oranını son yıllarda istikrarlı bir şekilde sürdürüyoruz. Kamil Koç olarak 2016 yılı sonu itibarıyla 20 milyonun üzerinde yolcuya hizmet veren, 1 milyar TL üzerinde ciro yapan şirket haline geleceğiz. Bunu yaparken iş ortaklarımıza yönelik kazan kazandır anlayışımızdan vazgeçmeyecek ve yıkıcı rekabetten uzak duracağız" dedi.

(FOTOĞRAFLI)