Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 7 Haziran Milletvekili seçimlerinde aday gösterilecek isimler için sivil toplum kuruluşları (STK) ve dernekler için temayül yoklaması yaptı.
AK Parti Genel Merkezi, adaylarını belirlerken sivil toplum kuruluşlarının da fikrini alıyor. AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, 1 Mart’ta yapılan teşkilat içi temayül yoklamasının ardından sivil toplum kuruluşlarının da sürece dahil edildiğini kaydetti. Türkiye’de ilk defa böyle bir şey yapıldığını dikkat çeken Ömer Özmen, “Aydın’da 2 bin 500’e yakın sivil toplum örgütü ve derneği temayül yoklamasına davet ettik. Temayülde her dernek ve sivil toplum kuruluşu başkanı ve yönetim kurulu üyeleri oy kullanacak. Aydın’da yaklaşık 14 Bin kişilik bir oy kullanma potansiyeli var. Kullanılan oylar ile sivil toplum kuruluşlarımız AK Parti’nin Aydın’daki milletvekili adaylarının sıralamasında etkili olacaktır. Buda AK Parti’nin sivil toplum kuruluşlarına verdiği önemi gösterir” şeklinde konuştu.
Sivil toplum kuruluşu başkan ve yönetim kurulu üyeleri Efeler’de Aymendo Tesislerinde kurulan 9 sandıkta oylarını kullandı. AK Parti’nin Aydın’daki 55 Milletvekili Aday Adayı oy kullanılan salonun girişinde sivil toplum örgütü temsilcilerini kapıda karşılayıp katılımlarından dolayı teşekkür ettiler.