Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Ankara ziyaretinin ardından yaptığı açıklamalarda, yeni spor projelerinin müjdesini verdi.
Aksoy, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde yıkımını gerçekleştirilen eski ve kullanışsız olan Eskişehir’in ihtiyacını karşılayamayan Kamp Eğitim Merkezi binasının yerine yenisinin yapılacağı belirtti. Sporculara ve vatandaşlara en iyi hizmeti verecek olan modern Kamp Eğitim Merkezini ödeneğinin aktarıldığını ifade eden İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Eskişehir’de yapılacak olan spor yatırımlarıyla ilgili olarak, "Yapımı devam etmekte olan ve içerisinde 4 adet antrenman salonu ve 3 bin seyirci kapasiteli 10 milyon TL’lik spor salonu, 33 bin kişilik Eskişehir’imize yakışır modern stadyum yapacaklarımızdan bir kaçıdır. 2 metre 20 santimetre derinliğinde 50 metre uzunluğunda, 1 metre 60 santimetre derinliğinde 25 metre uzunluğunda ve 60 santimetre derinliğinde 3 tane çırpınma havuzunun da yer aldığı bin kişi kapasiteli fitness salonu ve saunaların bulunduğu 20 milyon TL’lik olimpik yüzme havuzunun da yapımı gerçekleştirilecek. Odunpazarı’nda Gençlik Merkezi yapacağız. İki adet seminer odası bulunan, 2 adet ses yalıtımı sağlanmış ses kayıt odası, resim, heykel ve yöresel el sanatları salonu olarak 6 adet salon gibi birçok özelliklere sahip 4 milyon TL’lik bir gençlik merkezini de açacağız" müjdesinde bulundu.
Eski olan ve sporcuların ihtiyaçlarını karşılayamayan Porsuk Spor Salonunun ise 2 milyon TL’lik bir yatırımla kapsamlı tadilatının yapılacağını kaydeden Aksoy, "Üniversite Evleri bölgesine ise bir sentetik saha yapacağız. Bakanlıktan çıkan ödeneklerle Eskişehir’de sportif tesis sayısını arttıracağız. Eskişehir gün geçtikçe spor kenti olma yolunda hızla ilerliyor. En kısa sürede mevcut yatırımlarımızı tamamlayıp şehrimiz ve spor camiasının hizmetine sunmanın yanında yeni yatırımlar içinde tüm gücümüzle çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.
Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, geçen hafta Bakanlıktan Muttalıp’deki sahanın yapımı için ödenek alındığını da hatırlattı.