Bir evim olsun' diyen emeklilerin hayalleri gerçek oluyor. Kira ödemek yerine kendi evlerinin taksitlerini ödemek isteyen emekliler, muradına eriyor.

Basbakan Ahmet Davutoglu'nun masasındaki, emeklilere ucuz konut dosyasının ayrıntılarına ulastı. Proje onaylanırsa, Toplu Konut Idaresi Baskanlıgı (TOKI) emeklileri 341 liradan baslayan taksitlerle evlendirecek.

Geçtigimiz günlerde TOKI Baskanı M. Ergün Turan'ın Takvim'e müjdesini verdigi, emeklilere konut yapımına sıcak baktıkları açıklamalarının ardından, Çalısma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de emeklilere konut için yesil ısık yakmıstı.

Bakan Çelik, Basbakan Ahmet Davutoglu'na emeklinin konut talebini iletmisti. Emekliler dört gözle Basbakan'ın verecegi kararı bekliyor.

TOKI'nin dar gelirliler için yaptıgı konutlara bakıldıgında en düsük taksit tutarının 341 lira oldugu görülüyor. Emekliler için planlanan konutların aylık taksitlerinin de bu rakam civarında olması bekleniyor. Iste Basbakan Davutoglu'nun masasında bekleyen emeklilere konut müjdesi içeren dosyanın ayrıntıları...

SEMBOLİK PEŞİNAT

Evin fiyatı makul olacak. Emekliler kira öder gibi ev taksitlerini ödeyebilecekler. Toplu parası olmayan emekliler için ev pesinatı cüzi bir rakam olacak. Emekliler evlerine tasındıktan sonra taksitlerini ödemeye baslayacak. Evlerin yakınında emeklilerin ihtiyaçlarını karsılayabilecegi; hastane, market gibi tesisler bulunacak. Projelerde, emeklilerin sosyallesmesini saglayacak kültür merkezleri bulunacak.