Bilecik’te İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sosyal etkinlikler projesi kapsamında Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda ’Kariyer Günleri İş Kadınlarının Başarı Hikayeleri” konulu program düzenlendi.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği (BOZGİDED) Başkanı Celali Yılmaz, her sene Mart ayının ilk haftasında Türkiye Girişimcilik Haftası olarak kutlandığını hatırlattı. Yılmaz, "Aynı zamanda 8 Mart Dünya Kadınlar günü olması nedeniyle kız öğrencilerimize yönelik bir program hazırladık. Bu program, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün öncülüğünde, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu ve Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneğinin paydaşlığında gerçekleşmiştir. İş dünyasını ve iş kadınını topluma daha yakından tanıtmak ve özellikle kız öğrencilerimizi girişimciliğe özendirmek, Ülkemizin ihtiyacı olan sürdürülebilir büyüme sürecinde iş kurma kabiliyetine sahip girişimcilere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulması sebebiyle girişimcilik, yenilikçilik performansını daha çok öne çıkararak istihdam oluşturması ve bu sürece katkıda bulunmasını hedefliyoruz" dedi.
Yılmaz, programlarına sponsor olarak destek veren Zenginler Çiçekçilik, Mutlu Filizler Akademisi, Gül Ana, Tekeli Gıda ve Bilecik Ajans’a katkılarından dolayı teşekkür etti.
Programa konuşmacı olarak katılan Yaşam Koçu Nuran Özsöz, İş Kadını N. Filiz Eğilmez, J. Astsubay Çavuş Özlem Kopan ve İş Kadını Vildan öztürk, kariyer günleri kapsamında rol model olarak, iş hayatlarını ve yaşam tecrübelerini salonda bulunan kız öğrencilere ve dinleyicilere aktardılar.