TOKAT (AA) - Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dönümü dolayısıyla Erbaa AK Parti Gençlik Kolları tarafından program düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Programda konuşan AK Parti Erbaa Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Ali Cüre, yaptığı konuşmada, "Çanakkale savaşları maneviyatın maddiyatı yendiği yer olma özelliğin taşımaktadır. Çanakkale Zaferi Türk milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekle kalmayıp dünya milletlerinin düşünce yapısının değişmesine büyük etki ve katkı sağlamıştır. Tarihimizdeki her savaşın ,her muharebenin ayrı bir önemi ve bizim için elbetteki manevi değeri ayrı ayrı vardır fakat hepimiz tarafından bilindiği gibi Çanakkale savaşları başlangıcı gelişimi ve sonuçları ile dünyada mevcut başka milletler tarafından bile unutulmayan muharebe özelliğin taşımaktadır" dedi.

 Cüre, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale savaşlarında özellikle Anafartalar civarında askerleri ile verdiği üstün mücadele ve 276 kilogramlık top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş olduğu kahramanlık dünyada çok az milletin gösterebileceği bir kahramanlık destanıdır" dedi.

Program, Çanakkale Savaşlarında askerlerin öğünlerinden oluşan buğday ekmeği ve buğday çorbasının yine o günün kıyafetlerini taşıyan askerlerin konuklara ikramı ve resim sergisinin gezilmesi ile son buldu.