Ordu Büyükşehir Belediyesi (OBB), uçucu ve hastalık yapıcı sivrisinek, karasinek, kene gibi karşı vektörle mücadele çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediyesi vektörel mücadeleyi, üç bölgede 34 personelden oluşan toplam 13 ekiple sürdürecek.
Vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir ortamda yaşaması için yoğun çalışma temposu içine giren Ordu Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında insanların kabusu haline gelen vektörel uçucularla mücadele çalışmalarına başladı. Bahar aylarının gelişini de fırsat bilen Büyükşehir ekipleri, dere yatakları, su birikintileri, fosseptikler, çöp konteynerleri, süs havuzları, göl,gölet, kanallar, bataklıklar, kuyular, inşaat bodrumları, hurdalıklar gibi vektörlerin üreme alanları ile tüm cadde ve sokaklarda ilaçlama yapacak.
DOĞANIN DENGESİ DE KORUNACAK
Başlatılan çalışma ile ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, vektörle bilinçli ve bilimsel mücadele yöntemleri uygulayacaklarını bunu yaparken doğanın dengesini de koruyacaklarını söyledi. Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu, 1 Nisan’da başladıkları vektörel mücadele çalışmasını güçlü bir ekiple yapacaklarını söyledi. Çöpoğlu, “Geçmiş yıllarda Altınordu’yu, Ünye’yi, Fatsa’yı tanıyan arkadaşlarımızı da bünyemize kattık. Bu sene öyle umut ediyorum ki; hem erken davrandık, hem işi bilen, Türkiye’de çok büyük belediyeler de ve kurumlar da bu işi yapmış, referansları olan bir firmayla çalışıyoruz. Hemşehrilerimizin haşere konusunda bundan sonra ki yıllarda kesinlikle en ufak bir rahatsızlığı olmadan, huzur içinde ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarını geçireceklerine inanıyorum. Yaz başlamadan ekipler vektör oluşacak alanlarda gerekli ilaçlamayı yapacaklar. Tabi ki yaz döneminde de çalışmalar devam edecek. Ben bütün çalışma arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bu yıl Ordu için vektörel mücadele yılı olacak” diye konuştu.