Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinin katkılarıyla önemli bir etkinliğe imza atıldı. Beyciler İlköğretim Okulunda düzenlenen panelde, kadının önemine vurgu yapıldı, alanında uzman isimler tarafından “Mutlu Kadın, Mutlu Aile, Mutlu Gelecek” başlıkları altında kadının toplumdaki yeri konuşuldu.
Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinin katkılarıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak katıldığı panelle kadının toplumdaki yerine ve önemine dikkat çekildi.
Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadına karşı şiddet konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bir konuşma gerçekleştirdi.
Düzce Belediyesi Meclis üyesi ve Düzce Belediyesi Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu Başkanı Gönül Asuk ise Düzce Belediyesi’nin madde bağımlılığı ve kadına karşı şiddet konusunda önlem almak adına ortaya koyduğu çalışmalardan bahsetti, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Beyciler İlköğretim Okulunda yoğun katılımla gerçekleşen “Mutlu Kadın, Mutlu Aile, Mutlu Gelecek” konulu panelin moderatörlüğünü Selma Demirelli üstlendi.
Panelde, Düzce İl Müftülüğü Eğitim Uzmanı Necmettin Kuzu, "İslam’da Kadın", Yaşam Koçu Yeşim Koçer Acar, "Stresi Önleme ve Öfke Dindirme", Psikolog Ersan Şimşek, "Anne Baba Olmak ve Aile İçi İletişim", İl Halk Sağlığı Şube Müdürü Hülya Çiçek Arıboğa,"Madde Bağımlılığı Karşısında Ailenin Tutumu" konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Hizmet Uzmanı Gülşen Aytar ise katılımcıların kadın ve aile hakkındaki sorularını yanıtladı.
8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadının değerine vurgu yapmak ve kadına karşı şiddet konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlik yemek ikramıyla son buldu.