Türkiye’nin önemli fidan üretim merkezine sahip Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Gökova orman fidanlığında 2014 yılı içinde 3 milyon fidan üretimi yapıldı. 207 farklı türde üretilen fidanlar başta Muğla olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesine gönderiliyor.
Vali Amir Çiçek, Türkiye’nin önemli fidan üretim merkezi durumundaki Gökova orman fidan üretim merkezinde incelemelerde bulundu. Vali Çiçek Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, Fidanlık Müdürü İzzet Bolatkıran ve Fidanlık Şefi Mehtap Yiğit’ten fidanlığın faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Vali Çiçek, vatandaşların daha yeşil ve sağlıklı bir çevrede yaşaması için bu tür merkezlerin faaliyetlerinin önemli olduğunu vurgularken, isteyen vatandaşların Pazar günleri dışında her türlü süs bitkisi ve orman ağacı ihtiyacını bu fidanlıktan karşılayabileceğini söyledi.
YILLIK ÜRETİM 3 MİLYON FİDAN
Gökova orman fidanlığında 2014 yılı içinde 207 farklı türde fidanın yetiştirildiği açıklanırken, geçen yıl üretilen fidan sayısının 3 milyon adet olduğu belirtildi. Başta kızılçam, fıstık çamı, ardıç, kestane, acıbadem, sığla, kara servi, mavi servi, ceviz, berberi, ateş dikeni, taflan, şimşir, japon gülü gibi fidanların yetiştirildiği Gökova Orman Fidanlığı’ndan Orman Genel Müdürlüğü vasıtasıyla İzmir, Ankara, Isparta, İstanbul olmak üzere pek çok ilin orman ağacı ve süs bitkisi ihtiyacı karşılıyor. Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, 2014 yılında Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman ve ağaç sevgisini aşılamak için orman haftası, yılbaşı gibi özel günlerde Muğla’da halka 75 bin fidan dağıtıldığını açıkladı.