Adana Vergi Dairesi Başkan Vekili Ahmet Tunalı, hizmeti vatandaşa bir “tık” mesafesi kadar yaklaştırmaya çalıştıklarını bu yüzden de internet ortamından hizmete erişim seçeneklerini arttıran çalışmalara imza attıklarını belirtti.
Göreve geldiğinden bu yana Adanalıların vergilerini öderken, mevzuatlarla ilgili bilgi alırken ve diğer yükümlülüklerini yerine getirirken mümkün olduğu kadar işlerini kolaylaştırmaya özen gösterdiklerini kaydeden Tunalı, bu nedenle Adana Vergi Dairesi Başkanlığı’nın ‘adanavdb.gov.tr/ ‘ adresli sitesini aktive ettiklerini bildirdi.
İSİM VE TELEFON YAZMADAN MESAJ ATABİLİYORLAR
Siteye koydukları bir parçası eksik puzzle ile vatandaşa “Gördüğünüz eksiklikleri sizin önerinizle, birlikte tamamlayalım” mesajı verdiklerini ifade eden Ahmet Tunalı, “Mükelleflere isimlerini telefon numaralarını yazmadan istedikleri mesajı iletme imkanı getirdik. Çok da faydalı oldu. Mükelleflerimiz her türlü soru ve sorunlarını yazmaya başladılar” dedi.
Bu sistemi aktif bir biçimde işlettiklerini kaydeden Tunalı, “Bu maillerin hiç birisi göz ardı edilmiyor. Mail yoluyla gelen bilgiler uzman arkadaşlarımız tarafından en geç bir saat içinde bana iletiliyor ve bizim konumuzla ilgili olanlar tespit edilerek vatandaşımıza gereken yanıt mümkün olan en kısa zamanda veriliyor” açıklamasını yaptı.
İLAN VE TEBLİGATIM VAR MI?
“Mükellef odaklı hizmetin” Vergi Dairelerinin kuruluş kanununda da yerini bulan bir ifade olduğuna değinen Ahmet Tunalı, “Biz interneti bu anlayışın dışa açılan penceresi gibi görüyoruz. Bu nedenle yeniden düzenlediğimizi internet sitesinde ‘mükellef ’ ikonunu en başa aldık” diye konuştu.
Yeniliklerden birisinin İlanen tebligatları elektronik ortama aktarmak olduğunu bildiren Vergi Dairesi Başkanı Tunalı, şunları söyledi:
“Artık vatandaş herhangi bir ilanen tebligat olup olmadığını öğrenmek için daireye kadar gitmesine gerek kalmayacak. TC kimlik numarasıyla girdiğinde kendisiyle ilgili ilanen tebligatın olup olmadığını öğrenecek. Bu sayede vatandaş durumundan anında bilgi sahibi oluyor.
Başkanlığın internet sitesindeki yeniliklerden birisinin de KDV iadesi hakkında mükellefi bilgilendirici hizmet olduğunu vurgulayan Tunalı, ‘KDV iadem nerede?’ sekmesinin altında vatandaşı kanun yönetmenlik gibi ayrıntılara boğmadan KDV iadesi dosyasının hangi aşamada olduğuna dair bilgi almasını sağlıyoruz” dedi.
ENGELLİLER İNDİRİM SERVİSİ
Şu an web sayfalarında 18 banner olduğunu, “Kısa mesaj bilgilendirme servisi”, “Görüş ve öneriler “ ile “Engelliler indirim servisini” açtıklarını ve engellilerin internet üzerinden “Vergi indirimi” için yapmış oldukları başvuruları takip edebileceklerini de kaydetti. Tunalı, şunları söyledi:
“Bir mesaj vermeye çalışıyoruz. Bizim için mükellefler önemlidir, değerlidir. Yapılan işlemlerin kalitesini arttırmak, süresini kısaltmak için çalışıyoruz. Herkesle iletişim halinde olmak bizim için önemli. Başkanlık olarak vergi tahsil etmeyi, nasıl daha kaliteli haline getirebiliriz anlayışının peşindeyiz. Vergisini ödemek isteyen mükelleflerin üst düzey hizmet alması bizim için çok önemli.”