Bahçeşehir Üniversitesi’nden 6 öğrenci, ‘genç lojistik’ projesi kapsamında Bursa’da bir hafta Karsan firmasında çalışarak tecrübe kazandı.
Bilgide ve Uygulamada Çeşitliliği Destekleme Derneği (BUÇAD) tarafından hayata geçirilen proje kapsamında öğrenciler iş hayatına hazırlanıyor. Karsan’da bir hafta geçiren üniversite öğrencileri, hem tecrübe kazandı, hem iş güvenliğinden verimli çalışma ortamına kadar çeşitli projeler geliştirdi.
Almira Otel’de düzenlenen basın toplantısında proje hakkında bilgi veren BUÇAD Yönetim Kurulu Başkanı Başak Yeğin Biçer, sanayi ve üniversite iş birliğinin en somut örneklerinden biri olan ‘genç lojistik’ projesini hayata geçirdiklerini belirterek, “Bu projenin üç ayağı var. Öncelikle gençler, engelliler ve kadınlar. 1980 sonrasında doğumlu olan gençlerimizi iş hayatında desteklemek için genç lojistik projemizi hayata getirdik” dedi.
Bahçeşehir Üniversitesi Bursa direktörü Mehmet Yıldız ise, projenin kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, “Aslında hep söylenen, ama bir türlü hayata geçirilmeyen sanayi iş birliği projesi. Bu proje, öğrencilerimizin okurken tecrübe edinmesine katkı sağlayan bir proje" şeklinde konuştu.
Karsan Planlama ve Lojistik Direktörü Ahmet Fuat Erdoğan, kendi kızının da üniversite öğrencisi olduğunu, bu projenin üniversite sanayi iş birliği açısından son derece önemli olduğunu anlattı. Karsan’a gelen 6 üniversite öğrencisinin hem kendileri, hem de kurum için önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Erdoğan, “Gerek üniversite öğrencileri, gerekse mühendis arkadaşlarımızın desteği ile bir haftada çok başarılı bir dönem geçirdik. İyi sonuçlar elde ettik. Önümüzdeki günlerde bu projelerin devreye gireceğini göreceğiz” dedi.
Proje başkanı İsmail Uygur da, “Bu öğrenci havuzundan öğrencilere ulaştık. Bu işe hevesli 6 arkadaşımızı tatil döneminde seçtik. Bunlar sömestri tatilinin bir haftasını Karsan firmasında geçirdi. Üretimin kokusunu aldılar ve hissettiler. Projede yer almaktan çok mutlu oldular” dedi.