Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burahnettin Bulut, iktidara geldiklerinde kamuda taşeron uygulamasını bitireceklerini, asgari ücreti bin 500 TL’ye çıkaracaklarını, iş güvenliğini arttırmak için iş sağlığı ve güvenliği uzmanların ücretlerini işverenden almasına da son vereceklerini söyledi.
CHP Adana İl Örgütü, 1 Mayıs kutlamalarında geniş katılımlı olarak yer aldı. 7 Haziran seçimine “Yaşanacak bir Türkiye” sloganıyla hazırlanan CHP’de Adana İl Örgütü Seyhan Belediyesi önünde toplanan yürüyüş kolunda yer aldı.
İl Başkanı Burhanettin Bulut, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları ile partililerin katılımıyla Ziyapaşa Bulvarı üzerinden gerçekleştirilen yürüyüşte kitle sloganlarla ve alkışlarla malum zihniyeti protesto etti, 1 Mayıs’ı kutladı.
“TAŞERON SON BULACAK, KAMUDA ÇALIŞAN HERKES KADROLU OLACAK”
İl Başkanı Burhanettin Bulut yaptığı açıklamada, CHP’nin emeğin en yüce değer olduğuna inanan bir parti olduğunu söyledi.
CHP’nin emekçilerin yaşadığı sıkıntıları çok iyi bildiğini belirten Bulut, emek sömürüsünün bugünkü karşılığının taşeron olduğunu vurguladı. Bulut, “CHP iktidarında Türkiye’de taşeron işçisi kalmayacak. Kamuda taşeron uygulamasına son verilecek ve tüm taşeron işçiler kadrolu olacak. Tüm kamu çalışanları grevli toplu sözleşme hakkına kavuşacak. Haftalık çalışma süresi de ücrette bir azalma olmaksızın 40 saate inecek” dedi.
“ASGARİ ÜCRET NET 1500 TL OLACAK”
Özellikle taşeron işçilerinin insan onuruna yakışmayan bir ücret olan asgari ücretle evine ekmek götürmeye çalıştığına dikkati çeken Bulut, “CHP iktidarında asgari ücret üzerindeki vergi kalkacak ve asgari ücret aylık net 1500 TL’ye yükselecek. İşveren ödediği vergiyi çalışana ödeyeceği için bu uygulama işverene ek bir külfet getirmeyecek. Asgari ücret, her yıl enflasyon farkı ve ekonomik iyileşmeye bağlı olarak artacak” diye konuştu.
“İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UZMANLARI ÜCRETLERİNİ İŞVERENDEN ALMAYACAK”
İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin de önemli bir sorun olduğunun altını çizen Bulut, “özerk yapıda bir ‘İşçi Sağlığı ve iş Güvenliği Konseyi” oluşturulacağını, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının ücretlerini işverenden değil oluşturulacak fondan alacağını kaydetti. Bulut, “Böylece iş sağlığı ve güvenliği uzmanları görevlerini layıkıyla yapacak, iş cinayetleri de son bulacak” şeklinde konuşarak tüm emekçilerin bayramını kutladı.