Ankara Valiliği, Sincan Yetiştirme Yurdu’nda kalan çocuklarla ilgili olarak yaklaşık 1,5 ay önce alınan ihbar üzerine müfettiş görevlendirilerek idari soruşturma başlatıldığını ve gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.
Ankara Valiliği, bir gazetede yer alan ‘Yetiştirme Yurdundan Kan Donduran Görüntüler’ başlıklı habere konu olay hakkında açıklamada bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, “Sincan Yetiştirme Yurdu’nda kalan çocuklarla ilgili olarak yaklaşık 1,5 ay önce alınan ihbar üzerine müfettiş görevlendirilerek idari soruşturma başlatılmış olup, gerekli tedbirler ivedilikle alınmıştır. Bunun sonucunda; olayda kusuru olduğu tespit edilen kat görevlisi hakkında işlem başlatılmış ve iş akdi sonlandırılmıştır” denildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Çocuklarla ilgili olarak gerekli mesleki çalışma başlatılarak 3 çocuğun il dışına nakilleri yapılmış, mağdur çocuk statüsünde bulunan çocukların da psikolojik destek ve tedavi süreci başlatılmıştır. Ayrıca konu ile ilgili olarak adli soruşturma başlatılması için de başvuruda bulunulmuştur.”