ÇANAKKALE Belediyesi çalışanları, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde katledilen Özgecan Aslan cinayetine tepki için siyahlara büründü.
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Özgecan cinayetine tepkiler Çanakkale'den de yükselmeye devam ediyor. Çanakkale Belediye personeli de bu kapsamda genç kızın vahşice öldürülmesi ve şiddet gören, ezilen tüm kadınlar için siyah kıyafet giyerek tepkisini gösterdi. Öğlen arası belediye hizmet binası önünde toplanan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu belediye personeli, 'Kadın cinayetlerini kınıyoruz' pankartı açarak basın açıklaması yaptı. Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan ile eşi Hale Gökhan'ın da destek verdiği buluşma, tüm canlıların yaşam hakkı ve adalet adına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.
Açıklamayı ise Çanakkale Belediyesi'nin üç kadın belediye başkan yardımcısından biri olan Rebiye Ünüvar yaptı. Bu insanlık suçuna hiç kimsenin göz yummaması için bugün Çanakkale Belediyesi çalışanları olarak siyahlara büründüklerini belirten Ünüvar, "Bugün sadece bir kadın müsteşarı olan, 81 ilin sadece bir kadın valisinin bulunduğu, 81 ilin sadece 2 milli eğitim müdürünün kadın olduğu bir ülkede, kadına, insana saygılı Çanakkale Belediyesi'nde çalışmanın buruk gururuyla çığlığımızın duyulmasını istiyoruz. Özgecan kardeşimize kelimelere sığmayan vahşetin hepimizde travma yetmiyormuş gibi kamuoyunda yapılan çağdışı tartışmalar bizleri derinden üzmeye devam ediyor. İdam, hadım gibi ilkel, çağdışı hamaset söylemleri değil, adalet istiyoruz. Bilinmelidir ki, hiçbir ceza öfke ve acımızı dindiremez. Biz, ancak bir daha Özgecanlar'ın olmayacağını garanti altına aldığımızda rahat nefes alacağız. Bununla beraber, elbette gideni geri getirmese de, geri kalanların bir nebze rahatlaması için, annelerin çocuklarını korkusuzca okula gönderebilmesi için adaleti, evrensel adaleti istiyoruz. Kadın cinayetlerinin ve kadına şiddetin çözümü var. Israrla haykırıyoruz ki adalet, olan olduktan sonra değil, olmadan önce sağlanmalıdır" diye konuştu.
Belediye çalışanları açıklamanın ardından sessizce dağıldı.


FOTOĞRAF