Manisa Baro Başkanı Ali Arslan Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Demir ile birlikte Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.
Manisa Baro Başkanı Ali Arslan ziyarette yaptığı konuşmada, Baro eski başkanı Zeynel Balkız’ın milletvekili aday adayı olmak için ayrılması nedeniyle olağanüstü genel kurul süreci yaşadıklarını belirterek, “Genel kurulda yapılan seçimlerde Baro üyelerimizin bize güven göstermesiyle Baro Başkanı olarak göreve başladık. Bu anlamda sizi ziyaret edip tanışmak istedik. Önümüzde süreçte Manisa Barosu olarak sizlerle birçok çalışma yapmak, çalışmalara katkı vermek isteriz. Sizlerden de zaman içerisinde bizim çalışmalarımıza katkı bekleriz. Barolar bir meslek örgütü. Kendi içerisinde avukatların sorunları, avukatların adli ortamdaki sorunları, avukatların hakim ve savcılarla ilişkileri gibi mesleki sorunlarla ilgilenen, aynı zamanda dışarıya dönük çalışması olan bir meslek örgütü. Çünkü vatandaşın yaşamış olduğu her sorun bir şekilde bizim meslek örgütümüzün üyelerinin önüne geliyor, avukatlarımız onu vatandaşla birlikte yaşıyor. O sorunları gündeme getirmek, gündeme taşımak, vatandaşın hakkını aramak, barolar olarak bunlara öncülük etmek, hukukun eşit bir şekilde uygulanması için çaba göstermek, yargı bağımsızlığına katkı sağlamak, yeni çıkacak yasalarla ilgili kamuoyuna bilgi aktarmak, halkımızla bunları paylaşmak, halkımızın lehine olabilecek yasalar için destek vermek, bize göre geriye adım şeklinde yasal düzenlemeler yapıldığında onlarla ilgili gerekli çalışmalar yapmak yine biz baroların görevi olarak görüyoruz. Önümüzdeki süreçte bu doğrultuda yönetim kurulu üyelerimizle birlikte çalışmalarımız olacak. Manisa’da da yapılacak olan tüm çalışmalarda üzerimize düşen görevi yapmak istiyoruz. Sonuçta Manisa hepimizin. Manisa’da huzuru, güveni sağlamak, provokatif eylemlerin önüne geçmek hepimizin görevi. Biz de bu anlamda her zaman katkı vermeye hazır olduğumuzu bildirmek istiyoruz” dedi.
Vali Erdoğan Bektaş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Öncelikle sizleri tebrik ediyorum, Baro üyelerinin güveniyle yeni bir seçimden çıktınız. Bahsettiğiniz gibi Baro saf bir meslek örgütü olmaktan öte, fonksiyonları olan, özellikle Manisa’da öne çıkan bir kurum oldu. Soma kazası nedeniyle ciddi bir hareketliliğine şahit olduk. Bu aralar yine avukatlarla alakalı bir gündemi var. Dolayısıyla hayat bir bütün. Nerede ufak bir şey oluyorsa herkes bir şekilde etkileniyor. Yasama, yürütme, yargı sistemin ana unsurlarından birisi. Yargıda savcı, avukat, hakim, iddia, savunma, karar mekanizmasında avukatlar savunma kısmını yerine getiriyor. Bu sistem sağlıklı işlediği zaman toplum sağlıklı çalışıyor. Bir ayağı aksadı mı normallikten söz edemiyoruz” şeklinde konuştu.