Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof.Dr.Hasan İbicioğlu, Isparta’da aktif olarak faaliyet gösteren kulüplerden “Isparta İdman Yurdu” Kulüp Başkanı Mehmet İpekçi ve heyetini makamında kabul etti. Isparta’nın adını duyurmak için gayret gösteren ve Isparta’yı marka haline getirmek için çaba sarf eden her türlü adıma sonuna kadar destek olacaklarını belirten İbicioğlu : “Spor barışın ve dostluğun dilidir. Şehirlerimiz açısından da bu böyledir. İnanıyorum ki; kulüplerimiz sayesinde Isparta’nın sesi daha gür hale gelecektir. Biz Üniversite olarak kulüplerimizin, ulaşımdan sahaya pek çok ihtiyacını giderme hususunda yardımcı olacağız. Daima onların yanındayız” mesajını verdi. Rektör İbicioğlu kapılarının tüm spor kulüplerine açık olduğunu da sözlerine ekledi.
Kulüp Başkanı Mehmet İpekçi de Rektör İbicioğlu’nun desteğini büyük bir memnuniyetle karşılayarak; “ Bu gerçekten çok anlamlı bir adım. Kendisi söz vermediği halde bize destek oldu. Ümit ederim ki; tüm devlet ricalindeki büyüklerimizden aynı desteği alırız.” dedi.
Isparta İdman Yurdu’nun ardından bir ziyarette “Isparta Sportif Gençlik ve Spor Kulübü” tarafından gerçekleştirildi. Voleybol dalında 2. Lig’de başarı gösteren kulübün Başkanı Mehmet Emin Kılıç da Rektörün ilgisinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Üniversitenin desteğinin çok önemli olduğunu aktara Başkan Kılıç takımın isminin başına “SDÜ”nün de eklenebileceğinin gündemde olduğunu belirtti.