Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un anısına İstiklal Marşı’nın kabulünün 94’üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması”, KEDEM öğrencilerinin kıyasıya rekabetine sahne oldu.
Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan yarışmayı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi. 10 KEDEM şubesinden 12 yarışmacının katıldığı yarışmada, Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı bir belgesel de gösterildi. Bütün yarışmacıların İstiklal Marşı’nı çok güzel okuduklarını ve yorumladıklarını ifade eden Başkan Mustafa Ak, “Yarışmaya katılan tüm çocuklarımız gönlümüzün birincisi oldular. Yarışmacılarımızın her birinin ayrı bir özelliği, ayrı bir güzelliği vardı. Milli şairimiz Mehmet Akif’in dediği gibi Cenab-ı Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Çocuklarımızın İstiklal Marşı’nın kim tarafından yazıldığını bilmesi ve milli şairimizi tanıması önemlidir” diye konuştu. Başkan Ak, katılımcıların yanısıra yarışmayı düzenleyen KEDEM öğretmenleri ve yöneticilerini de tebrik etti.
Çekişmeli geçen yarışmanın birinciliğini Bağlum KEDEM’den Kenan Toy, ikinciliği Ayvalı KEDEM’den İbrahim Yazıcı, üçüncülüğü ise Kuşcağız KEDEM’den Ebru Yılmaz kazandı. Jürinin belirlediği sonuçları açıklayan Başkan Ak, birinciye notebook bilgisayar, ikinciye tablet bilgisayar, üçüncüye de kol saati hediye etti. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere kitap ve aydınlatılmalı kitap ayracı verildi. Program, Başkan Ak ve yarışmacıların birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.