Ege üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ile Söke Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Söke’de Alzheimer hastalarına yönelik “Yalnız Değilsiniz” Projesi başlatıyor.
Ege üniversitesi tarafından iki yıldır İzmir’de uygulanmakta olan proje Söke’de ilk kez başlatılırken, proje kapsamında Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinde eğitim gören 21 öğrenci Söke’de Alzheimer tanısı konmuş hastaları ve yakınlarını evlerinde ziyaret edecek. Söke’de belirlenen on Alzheimer hastasına yönelik gerçekleşecek ve 2.5 ay sürecek projede; ev ziyaretlerinde öğrenciler hasta ile ilgilenecek, bakım verenlere bilgiler sunulacak, yapılan her ziyaret için gerekli kayıtlar tutulacak ve ilgili kuruluşa geribildirimlerde bulunulacak.
Projenin açılış sunumu Söke Kaymakamlığı toplantı salonunda yapıldı. Proje Yard. Doç. Dr. Serap Özer’in Alzheimer hastalığı ve bakımı konusunda verdiği sunumun yapıldığı açılış toplantısına; Söke Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yaşar Ger, Söke Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Barış Değer, projede görevli hemşire öğrenciler, projede gönüllü yer alan Alzheimer hastalarının yakınları katıldı.
Proje sorumlusu Ege üniversitesi Hemşirelik Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Serap Özer; “Toplumda Alzheimer hastalığına karşı farkındalık yaratmak, yine bu hastalıkla ilgili yapılabilecek birçok başka projelerin önünü açmak, bakım veren yükünün azaltılmasını sağlamak, gönüllü gençlerle yaşlıları bir araya getirmek ve sosyal sorumluluk bilinci yüksek gençler yetiştirmek açısından da katkısı olacağını inanmaktayız” dedi.
“Yalnız Değilsiniz” adlı proje ile çağın önemli hastalıklarından olan Alzheimer ile ilgili farkındalık yaratılacağı gibi, özellikle hastalar ve yakınlarının bilgilendirilmesi sağlanacak.