Elazığ’da 5 yıl önce kapanan Eyyüpbağları Sulama Birliği’nin işçilerinin başlattığı açlık grevine destek için aileleri yürüyüşü düzenledi. Yürüyüş öncesi işçiler adına açıklamada bulunan sözcü Süleyman Tanış, baygınlık geçirince eşi ve kızı gözyaşı döktü.
Elazığ’da 5 yıl önce kapanan Eyyüpbağları Sulama Birliği’nin işçileri, Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürlüğü’nde işbaşı yaptırılmadıkları gerekçesiyle başlattıkları, ancak sorunun çözülmesi sözü aldıkları için bitirdikleri açlık grevini 8 Mayıs’ta tekrar başlatmıştı. Bugün de işçilerin aileleri ve bazı siyasi parti temsilcilerinin katılımı ile yürüyüş düzenledi. Öğretmenevi önünde toplanan işçi aileleri ve bazı siyasi parti temsilcileri açıklamalarda bulundu. İşçiler adına konuşan işçilerin sözcüsü Süleyman Tanış, "Kimler nerede ne hata yaptı bilmiyoruz. 6 yıl boyunca o hataların mağduru bizler olduk. Bizler bunları çok acı ve pahalı bir şekilde ödedik. Bundan sonra ödemek istemiyoruz. Bizim gidecek bir iş yerimiz, gidecek bir ailemiz yok. Sayın cumhurbaşkanımızın bu olaya eğileceğinden ve çözeceğinden eminim. 3-5 kişinin yapmış olduğu yanlışları bizler çektik, artık çekmek istemiyoruz" dedi.
Sorun çözülmediği takdirde açlık grevini ölüm orucuna çevireceğini de kaydeden Tanış, "Ben bunu yaparım. Yapmak zorundayım, çünkü benim çocuklarım aç. Benim ailem ve akrabalarım var artık kimsenin yüzüne bakacak durumda değilim. 6 yıl boyunca bizim gururumuzla oynandı, bundan sonra buna müsaade etmeyeceğim" şeklinde konuştu.
İşçi sözcüsünün konuşmasının ardından açlık grevine destek için katılan siyasi parti temsilcileri de söz aldı. Siyasi parti temsilcileri konuşma yaparken, işçi sözcüsü Tanış baygınlık geçirdi. Bayılan işçiye, çevredekiler müdahale etti. Gölge bir yere götürülen Tanış’ı gören kızı sarılarak gözyaşı döktü. Eşi de gözyaşı döken Tanış daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Daha sonra bir araya gelen aileler ve destek verenler öğretmenevi önünden pankartlarla açlık grevinin yapıldığı yere kadar alkışlarla yürüdü.