Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Ankara’nın Nallıhan ilçesinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında yetiştiricilerin gündemi pazarlamaydı. Birlik Başkanı Hasan Kılınç yılbaşında düzenledikleri “dolsa da yesek” adlı kampanya ile dönemsel bir başarı yakaladıklarını toplumda küçükbaş hayvan eti tüketimini artırmak ve üyelerine yeni pazarlar oluşturmak amacıyla Mart ayı itibariyle ülkesel düzeyde bir tanıtım kampanyası düzenleyeceklerini ifade etti.
Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Ankara’nın Nallıhan ilçesinde bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya Nallıhanlı küçükbaş hayvan yetiştiricileri yoğun ilgi gösterirken Nallıhan Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak ve Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş da katıldı.
Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, toplantıda yaptığı konuşmada birlik faaliyetleri ile ilgili bir sunum yaptı.
Birlik Başkanı Kılınç, birlik bünyesinde halkla ilişkiler ve pazarlama birimi kurduklarını Mart ayı itibariyle ulusal çapta bir tanıtım kampanyası düzenleyeceklerini bildirdi.
Yılbaşı öncesi düzenledikleri “dolsa da yesek” adlı kampanyasıyla bir başarı yakaladıklarını ve bu başarıyı Mart ayında devam ettirmek istediklerini belirten Başkan Kılınç: “Küçükbaş hayvan sayımız artıyor ama buna karşın küçükbaş hayvan eti tüketimimiz artmıyor. Emeğimizin karşılığını almamız ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğin sürdürülebilir olması için küçükbaş hayvan etini tükettirmeliyiz. Her sektörde olduğu koyun ve keçi eti tüketimini artırmak için tanıtım yapmamız gerekiyor. Kendimize televizyonlarda, gazetelerde, radyolarda iletişim araçlarında yer açmalıyız. Küçükbaş hayvan etinin ne kadar sağlıklı ve lezzetli olduğunu, ülkemiz açısından ekonomik ve kültürel açısından önemini anlatmalıyız. Biz yılbaşında bunu yapmaya başladık. Mart ayı ile birlikte devam edeceğiz. Tüketicilere ulaşıp kuzu ve oğlak etinin üstün özelliklerini anlatacağız” dedi.
Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin Türkiye ekonomisi açısından da önemine dikkat çeken Başkan Kılınç şunları kaydetti:
“Büyükbaş hayvanı eti ve kanatlı sektörüne karşın kısıtlı bir tanıtım bütçemiz var. Ama biz kendimizi daha güçlü hissediyoruz. Koyun ve keçiciliğin ülke ekonomisi açısından önemi her kesim tarafından kabul ediyor. Kırmızı et üretiminde ve tedarikinde yurtdışına bağımlılığa son vermek, kırmız et fiyatlarında yükselişe dur demek, köyde istihdamı korumak ve daha sağlıklı nesiller için küçükbaş hayvan etini ülke olarak tüketmeliyiz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı başta olmak üzere Belediyelerden kaymakamlıklara, resmi kurumların ve özel sektörün desteği ile kısıtlı bütçemize karşın başarıya ulaşacağız.”