Elif DEMİRCİ/İZMİR, () - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım'ın 'sağ kolu' olarak bilinen danışmanı Ömer Sertbaş, hunharca katledilen Özgecan Arslan'ın babasının ders niteliğindeki sözlerini anımsatarak, bu sözlerle yola çıktığını anlattı. Sertbaş, “Acılı baba 'bu ülkenin en çok ihtiyacı olan şey birlik, beraberlik ve hoşgörüdür' dedi. Yola çıkarken bu düsturlar rehberimiz olacaktır" dedi.
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın bakanlığı süresince 'sağ kolu' olarak bilinen danışmanı Ömer Sertbaş, AK Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili aday adayı oldu. Toplantıya Kemalpaşa, Torbalı, Selçuk, Menderes, Ödemiş belediye başkanları katıldı. Sertbaş, adaylık açıklamasına katledilen Özgecan Arslan'ı rahmetle anarken babası Mehmet Arslan'ın en acılı günlerinde ağzından çıkan her cümlenin ders niteliğinde olduğunu vurgulayarak, onun birlik, beraberlik ve hoşgörü sözleriyle yola çıktığını ifade etti. Sertbaş, şöyle konuştu:
“Sözlerime öncelikle toplum vicdanını derinden yaralayan insanlık dışı bir vahşete kurban giden Özgecan Arslan'a rahmet okuyarak başlamak istiyorum. Allah ailesine ve sevenlerine sabır versin. Özgecan da bizim kızımızdı. Benim de bir kızım var. Bu konudaki hassasiyetin bilincindeyim. Katillerin kamuoyu vicdanını rahatlatacak cezayı alacağından eminiz. Ancak burada sevgili Özgecan'ın babası, Mehmet Arslan'ın bu acılı dönemde göstermiş olduğu ferasete ve birleştirici tavra saygı duyduğumu bilmenizi isterim. Mehmet Aslan beyin 'Bir olursak meleklerin kanadı kırılmaz' sözü hepimizi bir kere daha düşünmeye sevk etti. Bu ülkenin en çok ihtiyacı olan şey birlik, beraberlik ve hoşgörüdür. Yola çıkarken bu düsturlar rehberimiz olacaktır."
“HİZMET ADAMINDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM"
Erzincanlı Ömer Sertbaş, 56 yaşında olduğunu, İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'ni kazandığını, üniversitenin 2'nci sınıfında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın açmış olduğu sınavı kazanarak eğitimine askeri öğrenci olarak devam ettiğini anlattı. 2009 yılında askeriyeden emekli olan Sertbaş, 2009 yılından bu yana Binali Yıldırım ile birlikte çalıştığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kendisiyle çalışmaktan onur duyduğum ve kendisinden pek çok şey öğrendiğim ülke meselelerine yaklaşımı ve devlet adamlığını hizmet adamlığıyla birleştiren İzmir'imizin milletvekili Binali Yıldırım'la birlikte çalışıyorum. Siyaseti, hizmet adamlığını Yıldırım'dan öğrendim. Kendisine tarihe geçecek hizmetlerini yaparken yardımcı olmaya çalıştım. Ülkemizin gerek üst yapısı, gerek alt yapısı gerekse İzmir ile ilgili pek çok sorunda çözümünün karınca kararınca parçası oldum. Yıldırım'ın İzmir milletvekili olması sebebiyle İzmir'le çok daha yakından ilgilenmeye başladım. Bu dört yıllık süre içinde güzel İzmir'in güzel insanlarını daha yakından tanıma fırsatı buldum. Bu yakınlık benimle sizin aranızda samimiyete ve hizmete dayalı bir gönül bağı oluşmasını sağladı. Hem 2011 yılındaki genel seçimlere hazırlık çalışmalarında Konak Tüneli, Sabuncubeli Tüneli, Kuzey Ege Çandarlı Limanı, Kemalpaşa Lojistik Merkezi, İZBAN, Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminali, İzmir- İstanbul Otoyolu, İzmir- Ankara yüksek hızlı treni, şehir hastaneleri, yat limanları gibi projelerle, hem de 2014 yılındaki belediye başkanlığı seçimleri hazırlık çalışmalarında Hayat İzmir 1414 proje ile İzmir'in alt yapı, ulaşım ve yerel yönetimler bazındaki sorunlarını, ihtiyaçlarını ve bunların çözümlerini uzmanlarla yapmış olduğumuz çalışmalarda bizzat öğrenme fırsatım oldu."
İZMİR VİZYONU
Ömer Sertbaş, İzmir'in lojistik, turizm, bilişim ve sağlık sektörlerinde gelişebileceğini belirterek, “Günümüzün ileri çıkan sektörleri içerisinde lojistik, turizm, bilişim ve sağlık sektörleri İzmir için yüksek katma değer üretecek çalışma alanlarıdır. İzmir, özellikle bu sektörlerde gelişmiş insan gücü, coğrafi avantajları ve tarihsel birikimlerini mutlaka ve mutlaka kullanmalıdır. İzmir'in en büyük problemlerinden biri olan işsizliğin bu sektörler sayesinde çözülebileceği dünyadaki örneklerinden görülebilir. Ancak bu sorunları çözmek sadece merkezi hükümetin görevi değil. Aynı zamanda yerel yönetimlerin de destek ve katkısına ihtiyaç duyulmaktadır" dedi.
“İZMİR CHP'NİN ELİNDE ZAMAN KAYBEDİYOR"
Sertbaş, adaylık açıklamasında CHP'yi eleştirerek, şöyle konuştu:
“Bugünkü haliyle CHP basiretsizliğini, beceriksizliğini örtmek için tüm kabahati hükümete yıkmaya çalışmaktadır. AK Parti döneminde İzmir'e yapılan yatırım 25 milyar liranın üzerine çıkmıştır. Bir an için çevre yolunun, İZBAN'ın olmadığı İzmir'i düşünün, kargaşayı, karmaşayı göreceksiniz. Bir de bunlara ilave inşaatı devam eden Konak Tüneli'nin, Sabuncubeli Tüneli'nin açıldıktan sonra erişilecek olan İzmir' i düşünün. İzmir'in hizmete ihtiyacı var. İzmir CHP'nin elinde vakit kaybediyor. CHP'nin halktan kopuk, halkın sorunlarına duyarsız tavırları İzmir'de CHP'yi hızla erozyona uğratıyor. Burada yerel yönetimlerin İzmir halkına uygun gördüğü hizmetsizlik politikasını tek tek irdelemek istemiyorum. Ancak İzmir'in layık olduğu bu hizmetleri almasının uzak olmadığını da görüyorum. Ben de, parti teşkilatımız tarafından uygun görülmem, ardından milletimizin tercih etmesi durumunda, İzmir milletvekili olmaktan onur duyacağım. Bir hizmet adamı olan Binali Yıldırım' dan aldığım siyaset terbiyesi ve hizmet etme aşkımla milletvekili aday adayı olarak yola çıktım."

FOTOĞRAFLI