Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Eski Bakanı Zorlu Töre, Mersin’in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Şevket Can’ı makamında ziyaret etti.
2011 yılında Tarsus’ta bir dizi ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Töre, Tarsus’u çok sevdiğini söyledi. Töre, “Biz aynı milletin insanları ve aynı vatan parçasının evlatlarıyız. Birbirimizle yekvücuduz. Bölgede bir dizi ziyaret gerçekleştiriyoruz. Tarsus bizim için çok önemli. Tarsus’ta olmaktan mutluluk duyuyoruz. Buradaki ziyaretimiz hem Belediye Başkanımız Sayın Şevket Can’a başarılar dileğinde bulunmak, hem de ilişkilerimizi sıcak tutmaktır. Burhanettin Kocamaz başkan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Sizde Tarsus Belediyesini devir aldınız, aynı ekip devam ediyor. Bundan dolayı da mutluluk duyuyoruz” dedi.
Ziyaretten dolayı memnun olduğunu dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, “Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyoruz, Kıbrıs’ı ve sizleri seviyoruz. Kıbrıs Tatlısu Belediyesi ile kardeş şehir ilişkilerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Kıbrıs her zaman Türklerin kalesi olarak kalacak. Bu haklı mücadelenizde her zaman sizinle birlikteyiz” şeklinde konuştu.
Milletvekili Zorlu’ya Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan ve Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü eşlik etti.
Zorlu, Başkan Can’a KKTC bayrağı hediye ederken, Başkan Can, Zorlu’ya vazo, Belediye Başkanları Adahan ve Tülücü’ye Nusret Mayın Gemisi tablosu hediye etti.