Nazilli Belediyesi’nin düzenlediği ve 10 gün sürecek olan 6. Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali başladı. Yağmur nedeni ile açılış programı Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro salonunda gerçekleştirildi.
05 Nisan 2015 Pazar günü son bulacak Festival boyunca kamuoyunun yakından tanıdığı kendi alanlarında 28 ünlü gazeteci, sanatçı, yazar, şair, televizyon programcısı yaşam koçu, sosyolog, tarih - siyaset bilimci ve edebiyatçıların sevenleri ile buluşacakları 6. Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali açılış törenine Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Şair-Yazar Cemal Safi, Yerel Yazarlarımızdan Ethem Oruç, MHP Nazilli İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, MHP Aydın Milletvekili Aday Adayı Deniz Depboylu, MHP Aydın Milletvekili Aday Adayı Ender Vardar, MHP Aydın Milletvekili Aday Adayı Ahmet Kaya, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Örgütleri ve Nazillili sanatseverler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Nazilli Belediyesi Halk Oyunları Ekipleri’nin gösterisi ile başlayan Festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Nazilli’nin, kültür-sanat kenti olması ve gelişimine katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla 6 yıl önce başlattığımız festivalimizi her yıl biraz daha geliştirerek devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
‘EN İYİSİNİ YAPMAYA HAZIRIZ’
Altıncısı gerçekleşen festivali organize etmekten dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Başkan Alıcık; “Biliyoruz ki bilgi paylaşıldıkça büyür, paylaşıldıkça değer kazanır. Öğrendiklerimizin ya da bildiklerimizin sadece bizlerde kalması ya da bizim bilmemiz bilginin anlamını kaybettirir. Bilgi paylaşmaktır, bilgi ışıktır, bilgi haritadır, bilgi birlikteliktir, işbirliğidir. İnsanlığın temel gıdası olan saygı ve sevgi; bilgi ile taçlanmış, bizler arasında bağ kurmuştur. Bilgi hizmet zenginliğidir, kaliteli yaşamdır, sevgidir.Bilgi paylaşımı çorak topraklara,dağlara,vadilere,yeşil olmasını ve olumsuzluklardan korunmasını istediğimiz alanlara fidan dikmeye benzer. Nasıl ki fidan toprağa hayat verir, insana da hayat veren paylaşımdır, fikirleşmektir, var olan duygu ve durumları paylaşabilmektir. 6 yıl önce başlattığımız kültür sanat ve edebiyat festivalimiz ile tanınmış birçok ünlü yazar, şair ve eğitimcimizi Nazillimiz de ağırladık, yerel yazarlarımıza da festivallerimiz içinde yer vererek şehrimizin de tanıtımına ayrıca yer ve önem kazandırdık. Dünden bu güne kaliteli yaşam standartlarını artırmak adına, alt yapıdan üst yapıya, sağlık ve sosyal alandan gerekli, ihtiyaç olan birçok tesisi ve faaliyeti harekete geçirdik. Çağdaş yaşam ve sosyal belediyecilik anlayışımız ile araştırma ve çalışmalarımızı artırıp siz değerli halkımızın hizmetine sunduk ve bu anlayışla da çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Kişiler arası iletişim ve karşılıklı bilgi alışverişine çok önem vermekteyiz, bununla alakalı tüm çalışmalara da destek vermekteyiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının devamında Nazilli’nin gerek insanlığı, gerek tarımsal faaliyetleri, gerek eğitim ve sanatsal faaliyetleriyle markalaşıp yakın zamanda bir eğitim ve ticaret üssü haline geleceğini ve Nazilli Belediyesi olarak şehrin bu alanda gelişmesinin en büyük arzusu olduğunu belirten Haluk Alıcık “Yapmış olduğumuz çalışmalar, etkinlikler, kültürümüzün yayılmasına, şehrimizin tanınmasına, gelecek nesillerimizin teminat altına alınmasına en büyük destek ve yol haritasıdır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir veciz sözünü sizlere hatırlatmak istiyorum; “Milletimizin dehasının gelişmesi ve bu sayede lâyık olduğu uygarlık düzeyine ulaşması, hiç kuşkusuz ki, yüksek meslekler sahiplerini yetiştirmekle ve millî kültürümüzü yüceltmekle mümkündür.” Okumak yaşamak ve yaşlanmak için İdeal Şehir Nazilli sloganımız ile marka şehir olma yolunda kollarımızı sıvadık. Nazillimiz hem üniversite şehri olacak, hem de jeotermal ile buluşup sağlık turizminin başkenti olmaya aday olacaktır. Üniversite şehri olmayı istiyoruz çünkü ilim irfan sahibi kişiler Devletini, milletini sever sayar, korur, bu duyguları başkasına aşılar. Memleketin geleceğine harç olur, karanlıkları aydınlatmak için meşale olur. Nazilli Evliya Çelebinin seyahatnamesinde yer alan bir şehirdir, Yüce Allah’ın yeryüzündeki cennetidir. Nazilli doğal yaşam şekli ve faaliyetlerinin yanına sağlık turizmini, jeotermali de ilave edip gelecek adına bir yatırıma ev sahipliği yapacaktır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız, gençlerimiz eğitim, iş, aş derdiyle bunalmayacak, sürekli ileriye yönelik umut ışıkları olacaklardır, buna inancımız tamdır ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız, yapmaktayız. Normal prosedür ve kamusal işleyişin yanında, çok önemli olan hizmet zenginliği, sosyal-kültürel gelişme, vatandaşların memnuniyeti önceliklerimizdir. Yönetim ve hizmet alanında birçok yeni alan ve yöntemler geliştirmekle beraber sosyal belediyeciliğin ve çağdaş yaşamın gerekliliği hassasiyetlerimizdir” dedi.
‘BİLEREK VE İSTEYEREK ÇALIŞIYORUZ’
Bu hizmet kervanında yola çıktıkları günden bu yana Nazilli’de yapılacak tüm çalışmalara destek verdiklerini ve katkı sağladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Kültür ve sanatsal etkinliklerimizi sadece yıl da bir kez yapmıyoruz. Belediyemize ait tesislerde el becerilerinden, görsel sanatlara, müzik ve diğer etkinliklere ayrı ayrı önem verip, bu çalışmalardan vatandaşlarımızın yaralanmasını sağlamaktayız. Nazilli Belediyemizin Halk Oyunları Grubu, Tiyatro Ekibi, Türk Halk Müziği Ekibi, Türk Sanat Müziği Ekibi, Mehter Takımı, görsel ve işitsel sanatlar grubu bulunmakta, sürekli olarak aktif çalışmalardadır. İşte bizim hizmet anlayışımız bu! İnsanı Yaşat ki Devlet yaşasın düsturu ve karşılıksız sevme anlayışıyla çıkmış olduğumuz bu hizmet kervanında, Nazillimiz için en iyi olanı ve gereken en iyi çalışmaları yapmaktayız. Yaşamı ve çalışmaları bir tesadüf haline getirmiyoruz. Bilerek ve isteyerek çalışıyoruz. Yaptıklarımız bizim aynamızdır. Duygu ve düşüncelerimizin yansımasıdır, iç dünyamızdır. İşte bu duygu ve düşüncelerle 6. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivalimizin güzel ve verimli geçmesini temenni ederek, emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, tüm katılımcılarımıza, şairlerimize, yazarlarımıza, hocalarımıza, üstatlara tekrar hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı..
Sanata, Edebiyata ve Kültüre hizmet eden Nazillilere yeniden merhaba diyerek sahneye çıkan Şair-Yazar Cemal Safi de kendisine ait 2 şiirini okumasının ardından 6.’inci Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali açılış töreni sona erdi.