Eskişehir’de, evlenmek için özel günleri bekleyen çiftlerin 05.05.2015 tarihini tercih etmeleri, bu sektörde çalışan esnafın işlerini hareketlendirdi.
Hayatlarında yeni bir başlangıç yaşayacak olan çiftlerin seçtikleri özel tarihler aynı zamanda kolay hatırlanıyor. Eskişehir’de ise 05.05.2015 tarihinde evlenecekler için esnaf yoğun günler geçiriyor. Fotoğrafçılar, davetiyeciler, düğün salonları, çiçekçiler ve gelinlikçiler, bu özel gün için artan talebi karşılamak için çalışıyor.
DIŞARIDAN ELEMAN DAHİ ALDIK
Bugün için 10 çiftten sipariş aldıklarını anlatan nikah şekeri ve davetiye satıcısı Nazan Çona, önceden gelen talepleri ise teslim ettiklerini söyledi. Ayrıca bu özel gün için çok sayıda davetiye siparişleri de aldıklarını anlatan Çona, "Biz daha çok siparişleri önceden teslim ettiğimiz için bugüne pek bir şey kalmadı. Sayısını tam olarak hatırlamıyorum ama bugün için epey bir şeker ve davetiye siparişi aldık. Geçen yıllarda da bu şekilde yoğunluk oldu. Şu an dışarıdan eleman dahi aldık" açıklamasında bulundu.
EKSİKSİZ OLARAK YETİŞTİRDİK
Günün en yoğun çalışan esnafları arasında gelinlikçilerin de işleri arttı. Her genç kızın hayali olan beyaz gelinlikler günler öncesinden sipariş edilirken, hazırlıklar eksiksiz tamamlandı. Gelinlik satan Kezban Erdem ise, "5 Mayıs 2015 tarihinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Çiftlerimizin daha önceden siparişleri vardı. Hatta bir sene önceden gelinlik siparişleri aldığımızı biliyorum. Yarın için sadece biz 5 adet gelinlik hazırladık. Siparişleri Allah’ın izniyle tam ve eksiksiz olarak yetiştirdik" dedi.
ÇOK ÖNCEDEN SİPARİŞ VERENLER DE OLDU
Gelin arabalarının önünde yer alan ve gelinliğin tamamlayıcısı olan çiçekler ise taze olarak çiftlerin özel gününe hazırlanıyor. 05.05.2015 tarihinde oldukça sipariş verdiklerini belirten çiçekçi Levent İmrak ise, "Bu tarihler artık klasikleşen bir durum oldu. 09.09.2009 tarihinden bu yana hatta daha öncesinden itibaren bu tarihler sürekli olarak devam ediyor. İnsanlar bu özel günde nikahlarını kıymak veya düğünlerini yapmak istiyorlar. Hafta sonu veya hafta içi insanlar için hiç fark etmiyor. Sadece o günü aylar öncesinden rezervasyon yaptırıp, tarihlerini belirliyorlar. Belirledikleri bu tarihlerde de isteklerine ulaşmaya çalışıyorlar. Bizlerde de tabi bu günlerde yoğunluk oluyor. Bu tarih için çok önceden de sipariş verenler de oldu" ifadelerinde kullandı.
TÜM ÇİFTLERİMİZE MUTLULUKLAR
Çiftlerin, dünya evine adım atmadan önce aileleri ile birlikte yaşadıkları son ana şahitlik yapan düğün salonları ise bu özel günde hazırlıklarını tamamladı. Düğün salonu görevlisi Berkan Turan, "Bu özel gün için hazırlıklarımızı tamamladık. Çiftlerin bu özel günlerine bir de tarihin güzelliğinin eklenmesi daha da güzel oldu. Tüm çiftlerimize mutluluklar dilerim" dedi.
GÜZEL ANLARINI YAKALAYACAĞIZ
Fotoğrafçılık yapan Harun Özdemir ise, 05.05.2015 tarihinde daha fazla düğünde çalışacağını söyledi. Özdemir, "Çiftlerin önemli günü olmasının yanında bizim için de önemli bir gün. Fazla çalışacağız ve çiftlerin bu günlerindeki güzel anlarını yakalayacağız" dedi.