Konya’nın Seydişehir ilçesinde iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle yollarda mahsur kalan ve dinlenme tesislerinde bekletilen vatandaşlar, Kaymakam Tuncay Sonel tarafından ilçedeki hastane ve yurtlara yerleştirildi.
Konya’nın Seydişehir ilçesinde devam eden kar yağışı sonrası Konya-Seydişehir-Antalya yolu trafiğe kapanınca dinlenme tesislerinde bekletilen vatandaşların imdadına Kaymakam Tuncay Sonel yetişti. Konya yolu Sefaköy mevkii ve Antalya yolunda ise 1825 rakımlı Alacabel mevkii yoğun tipi ve kar nedeniyle trafiğe kapatıldı. Yolda kalan vatandaşlar ise bölgelerdeki dinlenme tesislerine yerleştirildi. Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, vatandaşların bekletildiği dinlenme tesislerine gelerek incelemelerde bulundu. Burada yolda kalan vatandaşlar ile görüşen Kaymakam Sonel, yolda kalan vatandaşları ilçedeki hastane ve yurtlara, bebeği olan aileleri ise gönüllü olan vatandaşların evlerine yerleştirdi.
GÜNEY KORELİ TURİSTLER DE MİSAFİR EDİLİYOR
Kaymakam Sonel, “Seydişehir’de iki gündür yoğun kar yağışı vardı, bu gecede Seydişehir-Konya yolu Sefaköy mevkii, Antalya yolu da Alacabel mevkiinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapalı durumda. Konya-Seydişehir-Antalya yol güzergahımızda otobüslerde kalan vatandaşlarımız var, araçlar var, hatta 78 tane Güney Koreli turistimiz var. Yolda kalan bu yüzlerce vatandaşımızı, misafirlerimizi ilçemizdeki yurtlarımızda, misafirhanelerimizde ve devlet hastanemizdeki boş yataklarda misafir ediyoruz” dedi.
Vatandaşlar ise kar nedeniyle yolda kaldıklarını söyleyerek, “Sağolsun Kaymakam bey yardımcı oldu, buraya geldik misafir ettiler. Kaymakam bey geldi bize yer ayarladığını söyledi, bizleri buraya getirdiler ve rahat ettik. Kaymakamımızdan Allah razı olsun” diye konuştular.