Ortaca İşitme Engelliler Erkek Basketbol Takımı, Türkiye Erkekler-Kadınlar Basketbol Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye dördüncüsü oldu.
Ortaca İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mesut Yıldırım elde ettikleri başarıdan dolayı duyduğu mutluluğu Muğla Valisi Amir Çiçek’i aldıkları 4. kupası ile makamında ziyaret ederek Vali Çiçek’le paylaştılar.
Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 100.Yıl Spor Salonu ve Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen Türkiye İşitme Engelliler Erkek Basketbol Şampiyonası’nda 8 takım arasından Ortaca İşitme Engelliler Erkek Basketbol Takımı dördüncü olarak ilimize başarı ile döndü.
Ziyarette yaptığı açıklamada sporcuları kutlayan Vali Çiçek, bu başarı ile yetinilmemesi ve Türkiye şampiyonluğunun kazanılması konusunda Başkan Mesut Yıldırım’dan söz aldı.
Spor yapmada ve müsabakalardan başarılı olarak ayrılmada hiçbir engelin olmadığını dile getiren Vali Çiçek, “Devletimiz, sosyal devlet olarak engelli vatandaşlarımızın daha rahat spor yapabilmesi için imkanları her geçen gün daha çok artırıyor. Devlet olarak her zaman sizlerin yanınızdayız. Muğlalılar adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Sporcularımızı canı gönülden kutluyorum. Takdire şayan bir başarı elde ettiniz. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durması ve spora yönlenmesinde çok iyi bir modelsiniz” ifadelerini kullandı.