Sultanbeyli Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali öncesinde kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Tarihi anlayış ve sorumluluk ile hazırladığımız festivalimizin mazlum coğrafyaya umut ışığı olmasını arzuladık” dedi.
Yaklaşık 10 farklı ülkeden şairlerin katılacağı, kültür-sanat dünyasının yakından takip ettiği 3’üncü Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali 5-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşiyor. Sultanbeyli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen İstanbulensis Uluslararası Şiir Festivali öncesinde Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleşen basın toplantısına Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in yanı sıra festivale başkanlık eden şair ve gazeteci Özcan Ünlü ve basın mensupları katıldı. Toplantıda Sultanbeyli Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirdiği festivale ilişkin bilgiler veren Başkan Keskin emeği geçen çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.
“FESTİVALİN MAZLUM COĞRAFYAYA UMUT IŞIĞI OLMASINI AMAÇLADIK”
İstanbulensis Uluslararası Şiir Festivali tanıtım toplantısında konuşan Başkan Hüseyin Keskin, şiirin yaşadığı çağdan, şairin yaşadığı coğrafyadan ayrı düşünülemeyeceğini söyledi. Keskin, “Şiir yeri geldiğinde gerçeğin izdüşümü, yaşanmışlıkların ifadesidir. Sanatçı hassasiyetleri bir yana insan olarak gözlemlediğimiz günümüz dünyasında yok olan umutlara, yıkılan hayatlara şahit olduk. Dünyanın neresinde olursa olsun yaşanan olaylar hepimizin hayatında derin izler bırakıyor. Millet olarak her dönemde ezilenlerin sesi, kimsesi olmuşuz. Bu tarihi anlayış ve sorumluluk ile hazırladığımız festivalimizin mazlum coğrafyaya umut ışığı olmasını arzuladık. Bu nedenle İstabulensis Şiir Festivali’mizin temasını ‘Mazlum Coğrafyalardan Umut Şiirleri’ olarak belirledik” diye konuştu.
“GENÇLERİN ŞİİRE YÖNELMESİNİ ARZULUYORUZ”
Festivalin temasına uygun olması açından mazlum coğrafyalardan umut şiirleri olarak adlandırdıkları festivale o coğrafyalardan şairleri de davet ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Keskin, “Bugün Afganistan’dan Filistin’e Mısır’dan Doğu Türkistan’a varan ve ülkemizin çok değerli şairlerinin de katıldığı festivale şiirseverleri, şair dostlarını bekliyoruz. Davet ediyoruz. Diğer taraftan bizim festivalimizin en önemli amacı salon programı yapıp festivali bitirmek değil, daha önceki yıllarda olduğu gibi okullarımıza şairlerimizi götürmek ve öğrencilerimizle buluşturmak. Bizim için festivalimizin en değerli tarafı da orasıdır. Genç kardeşlerimize hem dünyanın hem de ülkemizin şairleri ile buluşturmak” ifadelerini kullandı.
Festival ile hedeflediklerinin mümkün olduğunca genç şairler yetiştirmek, kültür adamları, yetenekli şairler yetiştirmek olduğunu belirten Başkan Keskin, “Ekibimizle beraber bu gaye uğruna çalışıyoruz. Biz göremesek de ilçemizden önemli isimler çıkacağına inanıyoruz. Ülkemiz Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız dünyada yalnız kalsak biz mazlumun yanında yer almaya devam edeceğiz diyor. Biz mazlumların yanında olduğumuzu zalimlere duyurmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
"FESTİVALE NİTELİKLİ ŞAİRLER EŞLİK EDECEK"
Şiir festivali hakkında bilgiler veren festival başkanı ve aynı zamanda gazeteci ve şair olan Özcan Ünlü, "Çok nitelikli kendi ülkelerinde de önemli eserlere, önemli dergilere imza atmış, dünya şiirinde belirleyici aktör olarak yaşayan şairleri İstanbul’da ağırlıyoruz. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Dünyanın yaralı, kanayan coğrafyalarından Mısır’dan Filistin’den Kosava’dan, Irak’tan, Afganistan’dan, Bosna, Suriye ve Kırım’dan şairlerimiz bizlerle birlikte olacak. Programlarımız sadece şiir okuma olarak gerçekleşmeyecek" diye konuştu.