Karaman’da Adalet ve Kalkınma Partisi’nden milletvekili olabilmek için 13 kişi aday adaylığı müracaatında bulundu.
AK Parti İl Binasında milletvekili aday adaylığı müracaatında bulunan 13 kişi partililere tanıtıldı. Tanıtım toplantısına, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ile milletvekili aday adayları ve çok sayıda partili katıldı.
Burada bir konuşma yapan AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, ‘’Şu anda partimize 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili olabilmek için 13 değerli arkadaşımız resmi müracaatta bulundu. Bu gün itibarıyla adaylık müracaatını tamamlamış bulunuyoruz. Bizim aday adaylığı başvuru süremiz 13 Şubat’ta başlayıp 20 Şubat’ta yani bugün sona erdi.Aday adaylarımız için temayül yoklaması 1 Mart’ta olacak. 6 Mart, 23 Mart tarihleri arasında ise mülakatlar yapılacak. 23 Mart 7 Nisan arasında ise liste hazırlıkları olacak. Adaylarımızın isim listesi 7 Nisan’da Yüksek Seçim Kuruluna verilecek. Kesin adayımız ise 24 Nisan’da açıklanacak. Bu seçin bizim için çok önemlidir. Çünkü anayasanın değişmesi için önemli, yeni Türkiye için önemli, başkanlık için önemli, biz var gücümüzle çalışacağız. Kapı kapı gezeceğiz.Milletvekili adaylarımızı bu seçimde zorbir süreç bekliyor’’ dedi.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’da, tüm milletvekili aday adaylarına başarılar diledi.
İl Başkanı Ünlü’nün konuşmasının ardından milletvekili aday adayları kendilerini partililere tek tek tanıttı. Tanıtım toplantısı aday adaylarının toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.
Daha sonra milletvekili aday adayları partililer birlikte sinemaya giderek “Kod Adı Koz” filmini izledi.