MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, milliyetçi hareket iktidarında büyükşehir belediye yasasını değiştireceklerini belirterek, “Kapanan belde ve köyleri yeniden kurarak, hizmet mağduriyetini gideceğiz” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, 7 Haziran Genel Seçim çalışmaları kapsamında Kurşunlu ve Çevre Köyleri Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Salim Gültekin ve üyelerini ziyaret etti. Gültekin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Siyasi parti milletvekili adaylarından ilk gelen milletvekili adayı oldunuz. Bu bizi son derece memnun etti. Biz, hayırlı iş yapanların arkasındayız ve onların meclise gitmesi için dua ediyoruz. Geldiğiniz için hem dernek başkanı hem de üyelerimin adına teşekkür ediyorum” dedi.
“İSTİŞARE EDEREK HİZMET ÜRETECEĞİZ”
MHP Malatya Milletvekili adayı Arif Yıldız da, Malatya’ya hizmet amacıyla yola çıktıklarını söyledi. Her zaman Kurşunlulu kardeşlerinin yanında olduklarını ve olacaklarını belirten MHP’li Yıldız, Allah milletvekili olmamızı nasip ederse, hem Kurşunlu ve Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma Derneği hem de diğer tüm derneklerle istişareler ederek hizmet edeceklerini kaydetti.
“BÜYÜKŞEHİR SINIRI 50 KİLOMETRE OLACAK”
Milliyetçi hareketin seçim beyannamesinde açıkladığı gibi Büyükşehir Belediyeler Yasası’nı kaldıracaklarını belirten Yıldız, büyükşehir yasasını eski haline getireceklerini vurguladı. Büyükşehir belediye sınırının 50 kilometre olacağını anlatan Yıldız, şunları söyledi: "Geriye kalan kısımlarda belde belediyeleri yeniden kuracağız. Şu an büyükşehir belediyesinin tüm beldelere ulaşması mümkün değil, daha önce Malatya belediyesi iktidar partisindeydi. Şimdiye kadar yaptıkları yol ve kaldırımdan ibaret oldu. Malatya merkezine sadece bunları yapan bir hizmet anlayışı, Malatya’nın tamamına hizmet yapması mümkün değil. Biz bu yasanın uygun bir yasa olmadığını da daha önce söylüyorduk. Eğer yerel yönetim güçlendirilecek ise, yereldeki hizmetlere önem vermek gerekiyor. Halkla birlikte bir yönetim anlayışı içinde olacağız. Halkla istişare içinde bir hizmet anlayışı içinde olacağız. Bunu da tüm Kurşunlu kardeşlerime bildiriyorum.”
“200 YILLIK MUHTARLIK LAĞVEDİLDİ”
Derneğin başkanı Salim Gültekin de köy tüzel kişiliği verilmesinin önemli olduğunu belirterek, “Kurşunlu’da bazı muhtarlıklar 200 yıllık. Şimdi lağvedildi. Bundan dolayı muhtarlıklar biz ne yapacağız, nereye gideceğiz hizmet almak için diye söylüyorlar. Bunu çok iyi tespit etmişsiniz. İnşallah iyi olur ve insanlarımız bu sıkıntıdan kurtulur” dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra dernek başkanı Gültekin ve dernek üyeleri ile MHP Milletvekili adayı Arif Yıldız, hem derneğin sorunları hem de Kurşunluların genel sorunlarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.