Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi Bocce Takımı, Ankara’da 10 takımdan oluşan play-off grubunu lider olarak tamamlayarak,1. Lige çıkmayı başardı.
Gelecek sezonda Türkiye Bocce 1.Liginde oynamaya hak kazan Toroslar Belediyesi Bocce Takımının Antrenörü Niyazi Kutlay, takımın Toroslar’ı ve Mersin’i Ankara’da en iyi şekilde temsil ettiğini belirterek, birinci lige çıkma hayallerini gerçekleştirdikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Ankara müsabakaları öncesinde yaptıkları ziyarette Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya başarı sözü verdiklerini ve Başkan Tuna’nın kendilerine gösterdiği destek ve ilginin motivasyonlarını daha da arttırdığını vurgulayan Kutlay, "Ankara’da oynanan play-off müsabakalarında ilimizi en iyi şekilde temsil ettik ve bir üst lige çıktık. Belediye Başkanımız Hamit Tuna’nın spora ve sporcuya verdiği destek bizim en önemli motivasyonumuz oldu. Bu desteğin artarak devam edeceğine inanıyor ve kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise takımın 1. Ligde de Toroslar’ı ve Mersin’i en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını söyledi. Antrenör Niyazi Kutlay’ın nezdinden tüm takımı tebrik eden Tuna, "Disiplinli çalışmalarından dolayı tüm sporcularımızı kutluyorum. Bu başarılarıyla her geçen gün zirveyi daha da zorladılar ve birinci lige yükselmeyi başardılar. Bocce Takımımızın aldığı başarılarla bocce sporu, Mersin’de her geçen gün daha çok ilgi gören ve adından söz ettiren bir branş haline geldi. İnşallah milli takıma yetenekli sporcularımızı yeniden göndereceğiz. Öne çıkan sporcuları bu şekilde lanse ederek, bu branşı yapmak isteyen gençlerimizin önünü de açmaya devam edeceğiz Eğitim ve sporculuk hayatlarında tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.