Tuzla Belediyesi, yetim ve engelli bin çocuğu iftar sofrasında buluşturdu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı dünya genelinde 200 milyon yetim çocuğun olduğuna dikkat çekerek, “Tuzla Belediyesi olarak yetimlerimize bütün imkanları sunuyoruz” dedi.
Tuzla Belediyesi Ramazan ayının ikinci haftasında geleneksel olarak düzenlediği Dünya Yetim Haftası dolayısıyla iftar programı gerçekleştirdi. Ay Yıldız Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen etkinliğe, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın yanı sıra ilçe protokolünden birçok isim katıldı. Yetim ve engelli bin çocuğun konuk olduğu programda iftar vaktinin gelmesiyle birlikte dualarla oruçlar açıldı.
“YETİMLERİMİZLE 365 GÜN BERABERİZ”
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptığı konuşmada yetim çocukların sadece Ramazan ayında hatırlanmaması gerektiğine dikkat çekerek şöyle konuştu, “Yetimlik kavramı insanların gerçekten yüreğini hoplatan bir şey. Özellikle dünyada 200 milyon yetim olduğunu duyduğum bir istatistik araştırma sonunda gerçekten bu durum bizim yüreğimizi iyice hoplatmıştır. Böyle bir duruma neden olan insanlığın kendini sorgulaması lazım. Tuzla Belediyesi olarak biz ‘Gönül Elleri’ çarşımız vasıtasıyla bütün gönüllülerimizle beraber, yetimlerimizle 365 gün birlikte oluyoruz. 365 gün onların her türlü istekleriyle birlikte olmaya çalışıyoruz.”
“YETİMLER HAFTASINI İLK TUZLA BELEDİYESİ KUTLADI”
Başkan Yazıcı Ramazan’ın son haftasında, Yetim Haftası’nı ilk başlatan belediyenin Tuzla Belediyesi’nin olduğunu belirtti. Başkan Şadi Yazıcı, “Yetimler Haftası’nı ilk defa başlatan Tuzla Belediyesi de Ramazan son haftasını yetimler haftası olarak kutluyoruz. Yetim çocuklarımızın iyi gününde, kötü gününde iş yerinde, okulunda her türlü maddi ve manevi yanında oluyoruz. Allah onlara yardım eden bütün kardeşlerimden razı olsun. Bugün iş adamlarımızdan destek verenler var. Onlara da teşekkür ediyorum. Hz. Peygamberimizin de yetim olduğunu düşündüğümüzde yetimlerin bizim için çok önemli olduğunu anlayabiliriz. Onların o şefkat duygularını birazcık daha milimize edecek şekilde bir çalışma yapabiliyorsak kendimizi mutlu hissediyoruz. Tuzla Belediyesi olarak yetimlerimize bütün imkanları sunuyoruz” şeklinde konuştu.
“YETİMLERİMİZİ HEP SEVİNDİRİYORLAR”
7 sene önce eşini kaybettiğini söyleyen ve çocuklarıyla birlikte iftar organizasyonuna katılan Emine Köse, “Çok memnunuz yaptıkları etkinliklerden Allah razı olsun. Yetimlerimizi sevindiriyorlar, Allah’ta onları mutlu etsin. Her sene böyle bir etkinlik düzenliyorlar. Başkanımızda ve tüm gönüllülerden Allah razı olsun. Çocuklarımız için çok bir şey yapamıyoruz. Eşim vefat edeli, 6 sene oldu. 7 ve 10 yaşında iki kızım var. Allah razı olsun onlarla birlikte çok şeyi başarıyoruz” diye konuştu.
MİNİK TUNA’NIN ABLASINA OKUDUĞU ŞİİR DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI
Programın sonunda ablasına okuduğu şiirle iftar alanında duygu dolu anların yaşanmasına neden olan minik engelli Tuna Cin’in annesi Güngören Cin, organizasyondan dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirerek, “Biz yapılan bu organizasyonlardan çok memnunuz. Ayrıca yaz pikniklerimiz de oluyor. Biz sürekli bir arada olamıyoruz. Çocuğumdan dolayı çok dışarı çıkamıyoruz. Burada hep beraber olunca hep benim gibi insanlar oluyor. Birbirimizi anlıyoruz ve böylelikle daha güzel oluyor” dedi.
Başkan Şadi Yazıcı programın sonunda günün anısına çocuklarla fotoğraf çektirdi.