Altındağ Belediyesi, aşırı yağışlar nedeniyle oluşabilecek sorunların önüne geçmek için önlemlerini artırdı. Yağmurla birlikte yıkılmaya yüz tutan istinat duvarlarını özenle denetleyen Altındağ Belediyesi, konu ile ilgili eğitim çalışmalarına da devam ediyor.
BİLİNÇLİ BELEDİYE, BİLİNÇLİ PERSONEL
Altındağ Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda istinat duvarlarının denetlenmesi en önemli konu başlığı olarak dikkati çekti. İstinat duvarlarının yıkılması karşısında olası can ve mal kaybını önlemek amacıyla gerçekleştirilen toplantıya 87 kişi katıldı. Toplantıda, birçok il ve ilçede yıkılan ve büyük facialara yol açan istinat duvarlarının görüntüleri, slayt gösterisi şeklinde sunuldu. Personellerin daha donanımlı bir hale gelmesinin amaçlandığı toplantıda konu ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.
HER ŞEYDEN ÖNCE HALK SAĞLIĞI
Toplantıda, Altındağ Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün istinat duvarlarını hem proje, hem ruhsat, hem de imalat aşamasında özenle denetlediği resmi kayıtlarla ortaya kondu. Toplantının bir diğer önemli konusu ise denetimsizliğin önünde geçilerek çalışmaların hız kazanması oldu. Güncel imar mevzuatıyla ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda bu tür projelerde yer alan mimar ve mühendisler uyarıldı. Toplantıda, Altındağ’da örnek teşkil eden istinat duvarları katılımcılarla paylaşıldı. Altındağ Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personellerinin istinat duvarlarını yerinde kontrol etmesi de halk sağlığına verilen önemi gözler önüne serdi.