Erzincan’da toplu bayramlaşma töreni Kurban Bayramının ikinci gününde Erzincan Belediye Başkanlığı binasında yapıldı. İl protokolünün katıldığı bayramlaşma töreninde birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Belediye Başkanlığındaki bayramlaşma törenine Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz, 3. Ordu Garnizon Komutanı Vekili Tuğgeneral Ekrem Çağlar, Erzincan Belediye Başkan Vekili Halit Kalbur, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, il protokolü, askeri ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Bayramlaşma töreninde konuşan Vali Süleyman Kahraman kardeşlik ve beraberlik duygularının en üst seviyede yaşandığı bayramların kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade ederek, bayramlarda küs olanların barışması gerektiğini, dargınların gönlünün alınması gerektiğini vurguladı. Konuşmasını devamında Vali Kahraman şu görüşlerde bulundu; “Kurban Bayramınız mübarek olsun, bayramınız kutlu olsun. Bayramlar paylaşma, birliktelik dayanışma günleridir. Bizde bayram vesilesi ile paylaşımlarımızı, dayanışmamızı artıralım sevgimizi paylaşalım. Bayram sonrası da bu güzellikleri devam ettirelim. Suriye ve başka ülkelerden gelen muhacirler var. Biz sıcak ortamda bayramımızı idrak ederken onlar parklarda bahçelerde olumsuz şartlar altında günlerini geçirmeye çalışıyorlar. Avrupa ülkelerine göre Türkiye olarak en iyi şekilde bağrımıza basıp misafir ediyoruz. Yurdumuzun çeşitli yerlerinden şehit haberleri geldi, Allah şehitlerimize Rahmet eylesin mekanları Cennet olsun. Allah kahraman Türk Ordumuzun gücünü kuvvetini artırsın. Bunun yanında vefat eden gazilerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Kutsal topraklarda vefat eden Hacılarımıza da Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah’ım bu güzel ülkemizde huzurlu ve sağlık içerisinde sevdiklerimizle birlikte nice bayramlar geçirmemizi nasip etsin. ” dedi
Erzincan Belediyesindeki bayramlaşma töreninin ardından Polisevine giden Vali Süleyman Kahraman Emniyet mensuplarının Kurban Bayramını kutladı. Daha sonra İl Jandarma Komutanlığını da ziyaret ederek buradaki er ve erbaşların bayramını kutlayan Vali Kahraman, eşi Muhsine Kahraman ve beraberindekiler ile birlikte 100. Yıl Atatürk Huzurevinin sakinlerinin yanına giderek bayramlaştılar. Ziyarette Huzurevi sakinleri ile yakından ilgilenen Vali Süleyman Kahraman ve eşi Muhsine Kahraman huzurevi ziyaretinin ardından Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret ederek buradaki çocuklarla bayramlaştılar.
Bayramlaşma programı hastane ve ev ziyaretleri ile devam ederken, ilk ziyaretin gerçekleştiği Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Vali Süleyman Kahraman’ın eşi Muhsine Kahraman hasta ve hasta yakınları ile görüşerek bayramlarını kutladı, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak çeşitli hediyeler verdi.
Son olarak ise ev ziyaretlerinde bulunan Vali Süleyman Kahraman ise; gittiği mahallelerde çocuklarla bayramlaşarak onlara bayram harçlığı dağıttı. Tespit edilen evleri tek tek ziyaret eden Vali Kahraman, aile fertlerinin bayramlarını tebrik ederek çeşitli hediyeler vererek huzurlu bir bayram geçirmelerini diledi.