Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Şekerbank “Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi” kapsamında protokol imzaladı.
Şekerbank, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası ile ‘Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi’ kapsamında protokol imzaladı. Protokol çerçevesinde, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası’na kayıtlı olan ve turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin tüm ihtiyaçları için finansman desteği sağlanacak.
Şekerbank Bodrum Şubesi ile Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası arasında ‘Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi’ kapsamında protokol imzalandı. Şekerbank Bodrum Şube Müdürü Petek Atalay ile Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kablı arasında imzalanan protokol çerçevesinde; bölgede bulunan ve turizm sektöründe faaliyet gösteren tüm işletmelerin, yaz sezonuna hazırlanırken gerekli tüm finansman ihtiyaçları ‘Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi’ kapsamında karşılanacak.
Protokol imza töreninde konuşan Şekerbank Bodrum Şube Müdürü Petek Atalay; “Bu paketle işletmelere, yeni sezona hazırlanırken sadece kredi değil hem finansman hem de destek hizmetleri içeren bankacılık çözümleri sunuyoruz. Paket sayesinde işletmeler, kendi ihtiyaçlarını karşılarken, yerel tedarik zincirleri üzerine yayılacak dinamizm ile sektörün bölgesel ekonomiler için katma değer üretme gücünü de yükseltebilecek” dedi.
Paket kapsamında sunulan “Turizm Destek Kredisi” ile işletmeler, 18 aya varan vadelerle ve sezon sonu ödeme imkanıyla sezon öncesi tamir, bakım masraflarını ve ekipman ihtiyaçlarını zorlanmadan karşılayabilecek. “Turizm Yatırım Kredisi” ve “Turizm Taşıt Kredisi”nden 6 aya kadar geri ödemesiz, 60 aya varan vadelerle ve sezonda aylık taksit ödemeli olarak yararlanılabilecek. Acenteler, sabit komisyonlu teminat mektubuyla ihtiyaçlarını zorlanmadan karşılayabilecek. Turizmciler, kısa vadeli finansman ihtiyaçlarını ise “Turizm Kredili Mevduat Hesabı” ile ilk 3 ay 300 TL’ye kadar, faizsiz olarak temin edecek.
30 YIL VADELİ KONUT KREDİSİ SUNUYOR
Şekerbank, sektörün 30 yıl vadeli ve tahsis ücretsiz tek konut kredisi olan “Turizme Özel Her Şey Dahil Konut Kredisi” ile işletmelere, yılda en az bir kere dönemsel ödeme imkanının yanı sıra ekspertiz ve ilk yıl Dask/Konut sigortaları hediye edecek.
ÜRETEN KART İLE ATM’DE KREDİ İMKANI
Bankacılık işlemlerini tek platformda toplayan, hem business kart hem de banka kartı özelliği ile Avrupa ve Türkiye’de ilk ve tek kart olan Üreten Kart, işletmelere ticari alışverişlerinde ödeme yaparken esneklik sağlıyor, işletmelerin 7/24 ATM’den taksitli ticari kredi başvurusu yapılabilmesinin yanı sıra onaylanan kredilerin ATM’den çekilebilmesine de imkan veriyor.
Turizm işletmeleri ayrıca enerji verimliliği yatırımlarının finansmanına yönelik sunulan EKOkredi ürünleri ile yatırım büyüklüğü ve türüne bağlı olarak, 1 yıla kadar ödemesiz, İZODER teknik danışmanlığı ile binalarının yalıtımını yaptırabilecek. Banka ayrıca ‘Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi’ kapsamında Zorlu Enerji ile gerçekleştirdiği işbirliği sayesinde işletmelere, otomatik ödeme talimatı ile 150 TL üzeri elektrik faturalarında yüzde 11 oranında indirim imkanı da sağlıyor.