Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursalı firmaları dünyanın en büyük ev tekstil fuarı olarak gösterilen Heimtextil Frankfurt 2015 fuarı ile buluşturdu.
BTSO’nun Küresel Fuar Acentesi Projesi, Heimtextil 2015 Uluslararası Ev Tekstili Fuar organizasyonuyla devam ediyor. 12 Ocak 2014 Pazartesi günü Yenişehir’den 140 kişilik işadamı heyetiyle Almanya’nın Frankfurt kentine giden BTSO üyeleri, Heimtextil 2015 Fuarı’na katıldı. BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, BTSO Meclis Üyesi ve MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni ile beraberindeki Bursa iş dünyası temsilcileri, fuarda stant açan Bursalı firmaları ziyaret ederken, ev tekstili sektöründe yaşanan son gelişmeleri inceleme fırsatı buldu. Fuarda, Türkiye’den 157, Bursa’dan ise 57 firma stant açtı.
BTSO heyeti, fuarda Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir araya geldi. BTSO heyeti, Bakan Zeybekci ile birlikte fuarda Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından hazırlanan standın açılışını gerçekleştirdi. İsmail Kuş ve beraberindeki protokol üyeleri, Bakan Zeybekci ile birlikte fuarda temaslarda bulundu.
Fuara ilişkin değerlendirmede bulunan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında Bursa iş dünyasını sektörleriyle ilgili en prestijli fuarlarla buluşturmayı sürdürdüklerini ifade etti. İsmail Kuş, Bursa firmalarının 1971 yılından bu yana düzenlenen Heimtextil Fuarı’na gerek stant açarak gerekse de ziyaretçi açısından yoğun bir katılım sağladığını ve önemli bir başarıya imza attığını kaydetti.
Türkiye’nin ev tekstil sektöründe dünya pazar payını orta ve üst segment ürünlerde gerçekleştirdiğini dile getiren İsmail Kuş, “Sektördeki yeniliklerin sergilendiği Heimtextil Fuarı da Bursa için büyük önem taşıyor. Bursalı firmalar, bu fuarda dünyaca ünlü markalarla buluşuyor. 3 gün sürecek fuarda firmalarımız, önemli iş görüşmeleri gerçekleştirecek. Fuara katılan firmalarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.
BTSO Meclis Üyesi ve heyet başkanı Hasan Çepni ise Bursalı firmalarla Heimtextil Fuarı’na önemli bir çıkarma yaptıklarını belirterek, organizasyonu gerçekleştiren BTSO’ya Bursa iş dünyası adına teşekkür etti.
Heimtextil Frankfurt Ev Tekstili Fuarı, 14-17 Ocak 2014 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Fuar, 1971 yılından bu yana her yıl düzenleniyor. Geçtiğimiz sene 2 bin 714 firmanın katıldığı fuarı 66 bin kişi ziyaret etti. Ziyaretçilerin 3’te biri ise yurt dışından fuara katılıyor. Fuar, 17 Ocak 2015 Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar kapılarını ziyaretçilerine açık tutacak. Fuarda, giyim ve ev tekstil ürünleri başlığı altında banyo tekstili, yatak örtüleri, yatak ve yatak odası sistemleri, battaniye, perde, güneşlik, dekoratif ürünler, deri ürünler, halı, duvar kâğıdı, masa örtüleri, döşemelik kumaşlar, koltuk, minderleri, yastık ve yorganlar ile iplik ve kumaşlar sergileniyor.