Bolu’da boynuna çelik tencere benzeri bir cisim takılarak ölüme terk edilen köpek, belediye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre, olay, Bolu merkeze bağlı Kırha köyünde meydana geldi. Köylüler terk edilmiş barakadan gelen köpek sesi üzerine gördükleri manzara karşısında şok olduklar. Ölmek üzere olan köpeğin boynuna altı delik çelik tencere takılı halde gören köylüler köpeğe yardım etmek istediler. Ancak köpek köylülere saldırınca belediye ekiplerine haber vermek zorunda kaldılar. İhbar üzerine köye gelen Bolu Belediyesi hayvan barınağı görevlilerinin müdahalesiyle köpeğin boynundaki tencere çıkartıldı. Boynundaki cisim nedeniyle yaralandığı belirlenen köpek, tedavisinin yapılması için hayvan barınağına götürüldü.
Köpeği bulan köylü Erol Yılmaz, “Bunu yapan insan olamaz. Bu olayı yapanın insanlığından şüphe duyarım. Saatlerdir ne yapacağımız şaşırdık, canı yandığı için yanına kimseyi yaklaştırmıyor. Bolu Belediyesi hayvan barınağından yardım istedik. Böyle günlerde savunmasız bir hayvana böyle bir hareket yapılmasını kimseye yakıştıramıyoruz” dedi.