Türkiye Jokey Kulübü (TJK), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadına şiddete dikkat çekmek için Adana ve İzmir hipodromlarında Özgecan Aslan anısına koşu düzenleyecek.
TJK, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadına şiddete dikkat çekmek için Adana ve İzmir hipodromlarında Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan anısına kupalı koşular düzenleyecek.
TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci, “Bizler, Türkiye Jokey Kulübü olarak, toplumsal bir yaraya dikkat çekmek ve benzer üzücü olayların yaşanmaması adına, kadına şiddete son vermek üzere harekete geçtik. Başka Özgecanlar zarar görmesin diye üzerimize düşen görevi yapmak ve kamuoyunda oluşan hassasiyete katkıda bulunmayı hedefliyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Adana ve İzmir’de Özgecan Aslan adına gerçekleştireceğimiz kupalı koşular bizim için büyük önem taşıyor. Özellikle atçılık sektörü kadınların çok fazla yer almadığı, erkek egemen bir sektör. Bu sebeple böyle önemli bir konuya erkeklerimizin dikkatini çekmek adına mesuliyetimiz büyük. Şems’in de söylediği gibi; ’kadın, bilmeyene nefs, bilene nefestir’ sözlerini hatırlatarak nefesimiz olan kadınlarımızı her zaman baş tacı yapmamız gerektiğini de vurgulamak isterim” dedi.
‘Şiddete karşı ayağa kalk’ sloganı ile harekete geçtiklerini belirten TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci, başta kadınlar olmak üzere tüm Adana ve İzmir halkını 8 Mart Pazar günü hipodromlara davet etti.