Marmarabirlik, 2014 yılında 36 bin 200 ton zeytin satışı ile tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşarak kendi rekorunu kırdı. İkinci markası MB Olives ile sofralara yeni bir lezzet sunacak olan Marmarabirlik, ilk yılda yeni markasıyla 3 bin ton zeytin satmayı hedefliyor.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 2014 yılını değerlendirerek, “Marmarabirlik’in satışlarına baktığımızda, 2010 yılı öncesinde ortalama 23 bin ton seviyelerinde yıllık zeytin satışı gerçekleşmişti. 2014 yılında ürün satışlarımızı 36 bin 200 ton zeytin satışı gerçekleştirerek, Marmarabirlik tarihinde bir rekor yaşandı. Marmarabirlik, her geçen gün kalitesini ve buna paralel olarak satış miktarını da arttırıyor. Bu artışın nedeni 2010 yılında AR-GE birimimizin kurulmasıyla birlikte ürün çeşitliliğinin arttırılması ve farklı damat tatları oluşturulmasından kaynaklanmaktadır” dedi.
İhracat miktarının önceki yıllara göre kayda değer rakamlara ulaştığına işaret eden Asa, 2010 yılı öncesinde 13 milyon dolarlar seviyesinde olan ihracatın, 2014 yılı sonunda 23,5 milyon dolarlar seviyesine ulaştığını kaydetti.
MB OLİVES MARKASIYLA YENİ LEZZET
3 yıl boyunca yapılan çalışmalar neticesinde sofraların vazgeçilmezi olacak olan MB Olives adlı ikinci markayı piyasaya sunmaya hazırlandıklarına işaret eden Asa, “Bu konuda lansman çalışmalarını geçtiğimiz hafta çok büyük bir katılımla tanıtımı yapıldı. Gerçekten piyasada ikinci bir markaya ihtiyaç olduğunu, yani kısacası doğal fermantasyon yöntemiyle üretim yapan ve hiçbir şekilde kimyasal kullanmayan ikinci markaya ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda Marmarabirlik’in rakibinin kendisinin olduğunu, markalarımızın birbiriyle yarışmasını hedefliyorduk. Bu konu ile ilgili yaptığımız çalışmalar neticesinde ilk etapta 3 bin ton zeytin satışı hedefliyoruz. Daha sonraki yıllarda bu markamızla Türkiye genelinde tüketiciye ikinci bir marka ile birlikte daha fazla miktarlarda ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.