Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezinde Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından, Kültür ve Sanat Günleri kapsamında hazırlanan “Şiirimsin Şarkımsın” adlı konser verildi.
Nev Eda Türk Müziği Topluluğu tarafından Nizamettin Safa’nın şefliğinde birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği gecede Şair-Yazar Zekeriya Efiloğlu ise şiirleriyle topluluğa eşik etti. Eserlere şiirlerin eşlik ettiği konserde, ‘Kayboldum kaybolan yıllar içinde, Annem, Evli mutlu çocuklu, Üsküdar’a gider iken’ gibi çok sayıda eser seslendirildi. ‘Magosa Limanı’ adlı parçayla birlikte Şair-Yazar Efiloğlu’nun okuduğu ‘Özgecan’ şiiri ise salondan büyük alkış aldı.
Konserin sonunda, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli tarafından Şef-Solist Nizamettin Safa’ya, Şair-Yazar Zekeriya Efiloğlu’na, Genel Sanat Danışmanı Sanatçı Öğr. Elm. Hasan Tipi’ye ve katkılarından dolayı İşadamı Sacit Eser’e çiçek takdim edildi.
Gecenin kapanışında konuşan Prof. Dr. Dereli, kendisinin de geçmişte şiir denemelerinin olduğunu fakat kitaplaştıramadığını söyleyerek, “Kulaklarımızın pasını aldıkları, annelerimizi ve Özgecan’ı hatırlattıkları için teşekkür ediyorum. Çok güzel bir mesaj verilmiş oldu. Şiir gerçekten çok güzel. Şiir yazanları, şiir okuyanları, şarkı söyleyip şarkı sözü yazanları kıskanıyorum ve tebrik ediyorum. GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Bizlere her zaman olduğu gibi duygu seli yaşattılar” diye konuştu.
Nev Eda Türk Müziği Topluluğu ile çalışmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Şair-Yazar Zekeriya Efiloğlu, “Nev Eda Türk Müziği Topluluğu çalışmaya başlamadan önce bu kadar kaliteli müzik yapılıp yapılmadığı konusunda endişelerim vardı. Fakat gördüm ki, Gaziantep’teki Türk Sanat Müziği müthiş ve sanatçıların hepsi birbirinden yetenekli. Bu gece bizlere kaliteli müziğin nasıl yapıldığını fazlasıyla gösterdiler. Onlarla beraber şiir okumak beni de çok heyecanlandırdı. Bu açıdan hepsini yürekten tebrik ediyorum” dedi.