Kalp hastalığı tedavisinde kansız, ameliyatsız bir yöntem olan EECP (Ritmik Masaj ile Doğal Bypass) tedavisini 12 yıldır ülkemizde uygulayan ve aldığı başarılı sonuçları katıldığı yurt içi ve yurt dışı tıp kongrelerinde sunan Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı, 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde, İstanbul 1. Bölge’den Bağımsız Milletvekili Adayı olarak yeni bir hizmet yolculuğuna çıkıyor. Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı, bundan sonra toplumun ve ülkenin sorunlarını çözmek için çıktığı siyaset yolunda büyük emanete sahip çıkma sözü veriyor.
Türkiye’yi daha iyiye götürecek projelere katkı sunmak ve çoğulcu demokrasi temelinde ilkeli siyaset için bağımsız aday olduğunu belirten Prof. Avcı hedeflerini şöyle açıkladı:
“Fanatik yandaşlık ve sürekli eleştirilerle gerilime neden olan, geçmişe dönük siyaset değil; karşılıklı anlayış, saygı ve işbirliği içinde, Ülkemizi daha iyiye götürecek projelerle, geleceğe odaklı, ilkeli ve özgür siyaset yapılması için siyasete atıldım. Hukukun üstünlüğüne dayalı, eşit yurttaşlığı esas alan, tüm kültürlere saygılı çoğulcu demokrasinin ülkemizde yerleşmesi için çalışacağım.”
Bireyin özgürlüğü ve doğuştan gelen haklarının korunması için yeni bir Anayasa’nın hazırlanmasına katkı sunmak istediğini anlatan Avcı, şunları söyledi: “Ülkemizde, çıkara değil, üretime ve istihdama dayalı, çevreci ve güçlü bir ekonomi ve adil paylaşım düzeninin yerleşmesi için; herkesin, yetenekleri doğrultusunda istediği dalda eğitim hakkı elde edebilmesi için; kadınlarımızın, yaşlılarımızın, emekçilerimizin, yardıma muhtaçlarımızın haklarını savunmak için; sağlıkta korunmaya öncelik verilmesi için; bağımsız milletvekili adayı olmaya karar verdim.”