Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Diyarbakır yolu üzerindeki hastane kavşağında bazı sürücülerin ışıklara aldırış etmeden kavşağa kontrolsüzce girmesi kazalara davetiye çıkarıyor.
Nemrut Dağı ve Cendere Köprüsü gibi tarihi mekanlar ile Diyarbakır, Batman, Siverek ve ilçe merkezlerini birbirine bağlayan çevre yolundaki Hastane Kavşağında, trafik ikaz ışıkları olmasına rağmen bazı sürücüler kavşağa girerken ciddi kazalara davetiye çıkarıyor.
Diyarbakır yolundaki hastane kavşağında trafik ışıkları olmasına rağmen kavşağa kontrolsüz giren bazı sürücülerden dolayı kazaların meydana gelmesinin an meselesi olduğunu belirten vatandaşlar, “Burada trafik ışıkları var. Ama mobese kameraları olmadığı için bazı sürücüler trafik ışıklarına aldırış etmeden kavşağa kontrolsüzce girip çıkabiliyor. Bu kavşak hastane kavşağı. Bazen çok acil hastalar da geçebiliyor. Ama acil hastası olanda olmayan da geçiyor. Çünkü bir kontrol yok. Şimdi buraya kavşağın az ilerisine öğrenci yurdu da taşındı. Şehir içi taşımacılığı yapan bazı araçlar, bazen kavşağın ortasında kırmızı ışığı beklerken öğrencileri araçtan indirdiğine şahit oluyoruz. Yani bir denetim yok. Zaten yoğun bir kavşak. Bu yoğunluğa birde yurdun öğrencileri eklendi. Durum daha da önem arz etti. Yetkililerin bu kavşakta denetim yapmasında fayda var. En azından mobese kameraları kurulabilir. Hiç olmazsa bir caydırıcılığı olur. Bu kavşağa mobese kameralarının takılması için ille de insanların ölmesi mi lazım? Ya da kaç kişinin sakat kalması gerekiyor ki bu kavşak yetkililerin dikkatini çeksin? Geç olmadan önlem alınmalıdır” dedi.