Galatasaray’ın eski futbolcusu Ergün Penbe yabancı sınırlamasının kaldırılmasının Türk futboluna yararlı olacağından ümitli olmadığını söyledi.
Tekirdağ’da Bal Ligi 11. Grup 17. hafta müsabakalarından Tekirdağspor’un Kozlu Belediyespor’u 2-1 mağlup ettiği maçı izleyen Galatasaray’ın eski futbolcusu ve Kozlu Belediyespor teknik danışmanı Ergün Penbe maç sonu yabancı sınırlamasının kaldırılması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tekirdağspor’u tebrik eden Penbe, ligde gelecek yıl kaldırılacak olan yabancı sınırlamasının yararlı olmayacağını düşündüğünü belirterek, “Yabancı sınırlamasının kalkmasının açıkçası Türk futboluna yararlı olacak mı?, olmayacak mı? Ben de çok merak ediyorum. Biliyorsunuz ülkemizde oyuncu yetişmiyor. Altyapıdan yetişen oyuncularımız yok. Arda Turan’dan sonra yıldız diyebileceğiniz oyuncu gelmiyor. Emre Çolak biraz olsun göz zevkimizi okşuyor. Ama Emre nereye kadar götürür bilemiyoruz. Daha çok Emre Çolak’ların, Arda Turan’ların çıkması gerekiyor. Onun için alt yapılara önem verilmesi gerekiyor. Bu yabancı sınırı kalktıktan sonra bu milli takıma nasıl yansır bu düşündürücü. Hep beraber biz de sizin gibi bekleyip göreceğiz. Ben pek ümitli değilim ama inşallah ben yanılırım. Bu yabancı sınırlaması kalktıktan sonra inşallah Türk futboluna hayırlı olur" dedi.
“GALATASARAY’IN 4. YILDIZI TAKMASINI İSTİYORUZ”
Şampiyonluk yarışında Galatasaray’ın yerini değerlendiren Penbe yarışın son haftaya kadar süreceğini düşündüğünü belirterek, “Şu an lig tüm heyecanıyla devam ediyor hem altta hem üst tarafta. Dün akşamki derbiden sonra Galatasaray geçen hafta kaybettiği avantajını yakalama fırsatı buldu. Eskişehir ile zorlu bir maç olacak ama Eskişehir’de içeride iyi oynayan ekiplerden bir tanesi. Ama Galatasaray’ın eline böyle bir fırsat geçmişken bunu değerlendirmek isteyecektir. Beşiktaş da ligin iyi oynayan ekiplerinden bir tanesi. Ben şampiyonluk yarışının son haftaya kadar süreceğine inanıyorum. Tabi Fenerbahçe biraz daha derbileri içeride oynayacağı için daha avantajlı gözüküyor ama futbol sahada oynanır. Dün de maçın favorisi Fenerbahçe’ydi. Ama maç berabere bitti. Hak edenin kazandığı bir yarış olur inşallah. Ama tabi biz Galatasaray’ın şampiyon olup 4. yıldızı almasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.